Νέοι κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση και στην Τουρκία

 Νέοι κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση και στην Τουρκία

Νέους κανόνες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις δρομολογεί και η Τουρκία, με την εφαρμογή νέων νομικών υποχρεώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι νέοι κανονισμοί, που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, θέτουν τρεις βασικούς όρους για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις:

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα χρειαστεί να λάβει άδεια από όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας ή από τους γείτονες. Ακόμα κι αν ένας ένοικος στο κτίριο διαφωνεί, το ακίνητο δεν μπορεί να εκχωρηθεί για βραχυχρόνια μίσθωση.
Απαραίτητη είναι η λήψη άδειας τουριστικών καταλυμάτων για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις από το Υπουργείο Τουρισμού.
Για λόγους ασφαλείας, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με όσους νοικιάζουν το σπίτι, όπως την ταυτότητά τους και πόσο καιρό θα μείνουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους εξεταζόμενους κανονισμούς, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να βάζουν στις πόρτες των σπιτιών μια πινακίδα που να δείχνει ότι πρόκειται για ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Όσοι παραβιάσουν τους νέους κανόνες θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 1 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών.

Το υπουργείο Τουρισμού στην Τουρκία ξεκίνησε τις συζητήσεις για τους νέους κανόνες τον Ιούλιο, με στόχο την οριστικοποίησή τους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αξιωματούχοι του υπουργείου δήλωσαν ότι η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί σύντομα και οι νέοι κανονισμοί θα προωθηθούν στο κοινοβούλιο για έγκριση τις επόμενες εβδομάδες.

Οι παράνομες δραστηριότητες των Ρώσων

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέοι κανόνες έρχονται μετά τη σφοδρή αντίδραση των ξενοδόχων εναντίον Ρώσων επενδυτών στην Τουρκία. Το καλοκαίρι παρατηρήθηκε το φαινόμενο Ρώσοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους σπίτια στην Αττάλεια ή την Αλάνια, να τα προσφέρουν προς βραχυχρόνια μίσθωση στους συμπατριώτες τους μέσα από ομάδες στο Telegram και το WhatsApp, χωρίς να τα έχουν δηλώσει ή να καταβάλλουν φόρους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες των ξενοδόχων, με τους μεσίτες να αναφέρουν ότι «στην Τουρκία οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν βγει εκτός ελέγχου».

The post Νέοι κανόνες για τη βραχυχρόνια μίσθωση και στην Τουρκία appeared first on BnB News!.