Μειώστε τις τιμές, ζητά η Airbnb

 Μειώστε τις τιμές, ζητά η Airbnb

Ένα σαφές μήνυμα προς τους οικοδεσπότες της πλατφόρμας έστειλε μέσω του Bloomberg ο Brian Chesky, διευθύνων σύμβουλος της Airbnb: Μειώστε τις τιμές σας.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στα μοτέλ και στα ξενοδοχεία γενικότερα. Αυτό ήταν το περίγραμμα των δηλώσεων του Brian Chesky στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τα τρέχοντα εργαλεία σύγκρισης τιμών της Airbnb για οικοδεσπότες δεν ενσωματώνουν τιμές κοντινών ξενοδοχείων. Ο Chesky ζήτησε από τους οικοδεσπότες να εξετάζουν τις τιμές στα ξενοδοχεία στην περιοχή τους μόνο και μόνο για να έχουν μια αίσθηση για τις τιμές που βλέπουν οι ταξιδιώτες στις πλατφόρμες στον τομέα της φιλοξενίας στην περιοχή τους.

«Πρέπει να τακτοποιήσουμε το σπίτι μας», υπογράμμισε ο Brian Chesky. Τόνισε ότι η Airbnb θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα

της προσιτής τιμής,
της μη εμφάνισης των συνολικών χρεώσεων στους πελάτες ανά καταχώριση, και
τις ψεύτικες καταχωρίσεις.

Σε αυτά τα θέματα η πλατφόρμα είναι αποφασισμένη να δώσει λύσεις.

Μετά την άνοδο, η πτώση

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, πάντως, οι οικοδεσπότες παραπονιούνται για επιβράδυνση στις κρατήσεις, για σκληρό ανταγωνισμό και για πτώση των εσόδων.

Τα παράπονα έρχονται μετά την ταξιδιωτική φρενίτιδα το 2021, η οποία ώθησε τα έσοδα σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ για τους οικοδεσπότες και πιθανότατα συνέβαλε στο να αυξηθούν οι καταχωρίσεις ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Έχουμε δει μια μεγάλη άνοδο στην προσφορά, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση κατανέμεται σε περισσότερες καταχωρίσεις, οδηγώντας σε μείωση της πληρότητας», είχε δηλώσει το 2022 ο Jamie Lane, οικονομολόγος στην εταιρεία ανάλυσης διακοπών AirDNA.

Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να είναι πιο ανταγωνιστική για τους οικοδεσπότες. Η AirDNA προέβλεψε ότι τον Δεκέμβριο του 2023 θα σημειωθεί χαμηλότερο ποσοστό πληρότητας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις από το 2022. Επίσης, εκτιμά ότι η προσφορά είναι πιθανό να υπερβεί τη ζήτηση το 2023, με τον αριθμό των καταχωρήσεων να αυξάνεται κατά 9% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Για τον Brian Chesky, ωστόσο, η μείωση των τιμών θα αποφέρει περισσότερα έσοδα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

The post Μειώστε τις τιμές, ζητά η Airbnb appeared first on BnB News!.