Καταργείται το πρόγραμμα Airbnb Plus και έρχονται νέα εργαλεία

 Καταργείται το πρόγραμμα Airbnb Plus και έρχονται νέα εργαλεία

Το πρόγραμμα Airbnb Plus, που αναδεικνύει τα καταλύματα της πλατφόρμας με εξαιρετική ποιότητα, λήγει στις 6 Νοεμβρίου 2023.

Αυτό γνωστοποίησε η Airbnb, με ανάρτησή της στον ιστότοπό της. Όπως αναφέρει, σύντομα θα ανακοινώσει νέα εργαλεία, που θα “επισημαίνουν” τις καταχωρίσεις των ποιοτικών καταλυμάτων. Προσθέτει, επίσης, ότι οι υπάρχουσες κρατήσεις επισκεπτών δεν θα επηρεαστούν από τη λήξη του προγράμματος.

Η Airbnb κυκλοφόρησε το Plus το 2018. Το πρόγραμμα επέτρεπε στους οικοδεσπότες να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν ταξινόμηση «Plus» που αναγνωρίζει καταχωρίσεις με «εξαιρετική ποιότητα, άνεση και στυλ».

Το Plus ιδρύθηκε αρχικά για να δημιουργήσει πρότυπα ώστε τα σπίτια που πληρούν τις προϋποθέσεις να μοιάζουν με ξενοδοχεία. Προς τούτο, υπήρχαν ετήσιες επιθεωρήσεις για την ποιότητα σχεδιασμού και την προσβασιμότητα.

Ωστόσο, η εφαρμογή αυτή είχε ατονήσει μέχρι τον Ιούνιο του 2020, οπότε τα περισσότερα μέλη της ομάδας είτε είχαν απολυθεί είτε επανατοποθετήθηκαν σε άλλους τομείς.

Κάθε οικοδεσπότης, που έκανε αίτηση για το πρόγραμμα, δεχόταν επίσκεψη στο σπίτι από έναν υπάλληλο της Airbnb για να εξακριβώσει ότι μια καταχώρηση πληρούσε τις απαιτήσεις μιας λίστας ελέγχου 100 σημείων. Παράλληλα, έπρεπε να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες οδηγίες φιλοξενίας. Η Airbnb ήθελε με αυτό το πρόγραμμα να προσελκύσει περισσότερους οικοδεσπότες που είχαν περιορισμένα χρήματα για να βελτιώσουν τα σπίτια τους, καθώς η ένταξη στο Plus απέφερε υψηλότερες τιμές κρατήσεων.

Η Airbnb υπογραμμίζει ότι διακόπτει το πρόγραμμα, ωστόσο, αν και οι επισκέπτες δεν θα βλέπουν πλέον το banner Plus στην αναζήτησή τους, θα εξακολουθούν να μπορούν να βρίσκουν και να εκτιμούν τη μοναδική σχεδίαση και τις θετικές κριτικές αυτών των καταχωρίσεων και των οικοδεσποτών τους.

Γνωστοποιεί, επίσης, ότι αναπτύσσει νέα εργαλεία για οικοδεσπότες για να τους βοηθήσει να παρουσιάσουν τις ιδιοκτησίες τους και να κάνουν τις καταχωρίσεις τους εύκολα ανιχνεύσιμες σε πιθανούς επισκέπτες. Τα νέα εργαλεία θα παρουσιαστούν στη Χειμερινή της Έκδοση 2023.

The post Καταργείται το πρόγραμμα Airbnb Plus και έρχονται νέα εργαλεία appeared first on BnB News!.