Booking.com | Ρεκόρ κρατήσεων στα σπίτια το α’ τρίμηνο

 Booking.com | Ρεκόρ κρατήσεων στα σπίτια το α’ τρίμηνο

Τον μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων όλων των εποχών για κατοικίες κατέγραψε η Booking.com κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου δείχνουν σταθερά μεγάλη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής και με παρατεταμένο χρονικό διάστημα κρατήσεων-αφίξεων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο δείκτης As Booked Room Nights – ABRN (κρατήσεις μείον ακυρώσεις, ανεξαρτήτως ημερομηνίας διαμονής) κατέγραψε ιστορικά υψηλά τριμήνου. Άγγιξε τα 274 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 38% μέσα σε ένα έτος.

Αντίστοιχα ιστορικά ύψη τριμήνου σημείωσαν οι μικτές κρατήσεις. Αυτές άγγιξαν τα 39,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή +44% από το προηγούμενο έτος.

Αυτές οι ανοδικές τάσεις υποδηλώνουν πολύ δυνατή καλοκαιρινή σεζόν του 2023.

Μία από τις κυρίαρχες τάσεις που διαπιστώνει η πλατφόρμα είναι ότι οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση πολύ νωρίτερα. Το χρονικό διάστημα κρατήσεων – αφίξεων στην Booking.com διευρύνθηκε συγκριτικά με το 2019 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Ήταν μάλιστα μεγαλύτερο από αυτό που ανέμενε, λόγω του μεγάλου αριθμού κρατήσεων για ταξίδια το καλοκαίρι.

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα οι κατοικίες

Στις ΗΠΑ το ποσοστό των διανυκτερεύσεων σε κατοικίες ήταν μεγαλύτερο από ποτέ σε σχέση με το σύνολο των κρατήσεων (κατοικίες σε σύγκριση με ξενοδοχεία). Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σπίτια παρουσιάζουν ανάπτυξη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Booking.com αποδίδει αυτή την εξέλιξη και σε δικές της πρωτοβουλίες, σημειώνοντας:

“Όλη η σκληρή δουλειά που έχει γίνει για την υπηρεσία πληρωμών μας, την ασφάλιση αστικής ευθύνης συνεργατών και για μια βελτιωμένη πολιτική ζημιών έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και προσελκύει περισσότερες καταχωρίσεις κατοικιών στην πλατφόρμα μας”.

Υπήρξε επίσης μεγάλη απήχηση στους συνεργάτες της με κατοικίες στις ΗΠΑ οι οποίοι χρησιμοποιούν τη βελτιωμένη υπηρεσία πληρωμών της πλατφόρμας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η επεξεργασία του περίπου 45% των μεικτών κρατήσεων της Booking.com για ξενοδοχεία και κατοικίες, έγινε μέσω της πλατφόρμας πληρωμών της στο πρώτο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο του 2022 το ποσοστό αυτό ήταν περίπου 34%.

Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση πιο εύκολα, κάτι που βοηθά την παραγωγικότητα των οικοδεσποτών. Ήδη η πλατφόρμα διαπιστώνει ότι οι νέοι συνεργάτες λαμβάνουν την πρώτη τους κράτηση νωρίτερα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Σε ανοδική πορεία τα διεθνή ταξίδια

Η πλήρης άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών απέφερε 100% αύξηση στις διανυκτερεύσεις στην Ασία στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Ταυτόχρονα, ενθαρρυντική ήταν η ανάπτυξη και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Η Ευρώπη και ο Λοιπός Κόσμος σημειώνουν άνοδο πάνω από 30%. Οι ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση λίγο κάτω από 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα αεροπορικά εισιτήρια στις πτήσεις που προσφέρει η Booking.com αυξήθηκαν 73% κατά το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το περσινό.

Το ποσοστό αυτό ξεπέρασε εκείνο που καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και αφορούσε αύξηση 61% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή αύξηση των διεθνών ταξιδιών, προφανώς, βελτιώνει τις κρατήσεις στα καταλύματα της πλατφόρμας.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει την εμπειρία κράτησης

Η Booking.com άρχισε να επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη πριν από χρόνια στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα πραγματικά ολοκληρωμένο ταξίδι.

Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες της. Για παράδειγμα προκειμένου να εξατομικεύει τις προτάσεις της. Επομένως έχει σημαντική εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Τον τελευταίο καιρό εστιάζει σε Μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs), τα οποία παρέχουν πολλές ενδιαφέρουσες δυνατότητες για τη βελτίωση όλου του φάσματος των ταξιδιωτικών αναζητήσεων και κρατήσεων.

Περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνητή νοημοσύνη είναι να καταρτιστεί διαδραστικά ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού και να δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα των ταξιδιωτών.

Η πλατφόρμα εκφράζει την ικανοποίησή της που εξερευνά περισσότερους τρόπους με τους οποίους αυτές οι ανερχόμενες τεχνολογίες μπορούν να ωφελήσουν τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες τους.

The post Booking.com | Ρεκόρ κρατήσεων στα σπίτια το α’ τρίμηνο appeared first on BnB News!.