Airbnb Winter Release: Τι αλλαγές φέρνει το νέο update

 Airbnb Winter Release: Τι αλλαγές φέρνει το νέο update

Δυο εβδομάδες μετά από ένα update που αφορούσε τους επισκέπτες, η Airbnb επανέρχεται δίνοντας νέα εργαλεία στους hosts. Συχνά, ο Brian Chesky στρέφεται στην κοινότητα των host για να ακούσει τους προβληματισμούς τους και αυτή η φορά δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλές από τις αλλαγές είναι προτάσεις που έγιναν στον ίδιο από τους hosts στο Twitter.

To update Airbnb Winter Release περιλαμβάνει 3 μεγάλες αλλαγές:

Το Airbnb Setup
Επέκταση του Aircover για τους hosts
6 καινούριες κατηγορίες Airbnb

Μαζί με τα παραπάνω, έρχονται και επιπλέον αλλαγές που αφορούν τις καταχωρήσεις, τις πληρωμές από την πλατφόρμα, κ.α.

Airbnb Setup

Πλέον γίνεται εύκολο για κάποιον να γίνει host στην Airbnb. Το Airbnb Setup χωρίζεται σε 3 φάσεις.

Αρχικά, για κάθε νέο host η πλατφόρμα βρίσκει κάποιον Superhost που μπορεί να τον κατευθύνει στην αρχή, χωρίς κάποιο αντίτιμο, από τη στιγμή δημιουργίας της καταχώρησης μέχρι να έρθει ο πρώτος επισκέπτης. Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά, με video ή με μηνύματα.

Έπειτα, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, η πλατφόρμα φροντίζει ο πρώτος guest να είναι έμπειρος. Δηλαδή, να έχει τουλάχιστον τρεις διαμονές και καλό ιστορικό στην Airbnb.

Τέλος, η πλατφόρμα παρέχει επιπλέον υποστήριξη σε νέους hosts μέσω ατόμων εκπαιδευμένων ειδικά για αυτό.

AirCover

Για να γίνει ασφαλέστερο το hosting, η Airbnb επέκτεινε το ήδη υπάρχον Aircover με διάφορους τρόπους.

Νέος τρόπος ελέγχου ταυτότητας επισκεπτών

Αρχικά θα αφορά τους επισκέπτες των 35 κορυφαίων προορισμών της Airbnb, με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν την άνοιξη του 2023. Η πλατφόρμα θα ελέγχει στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση, ταυτότητα κ.α. προκειμένου να επιβεβαιώνει την ταυτότητα επισκεπτών.

Τεχνολογία ελέγχου καταχωρήσεων

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα ισχύσει αρχικά σε ΗΠΑ και Καναδά και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί για τις υπόλοιπες χώρες την άνοιξη του 2023. Πρόκειται για μία τεχνολογία που θα εξετάζει πολλούς παράγοντες και θα μπλοκάρει καταχωρήσεις όπου η πιθανότητα να γίνει ένα πάρτυ ή να υπάρξουν ζημιές είναι υψηλή.

3 εκατομμύρια για προστασία από ζημιές

Παράλληλα, ανεβάζει το κόστος προστασίας από ζημιές στα 3 εκατομμύρια (από 1 που ήταν πριν). Πλέον, η πλατφόρμα δίνει αποζημιώσεις στους hosts για ζημιές στο ακίνητό τους στις παρακάτω περιπτώσεις:

Προστασία αυτοκινήτου και σκάφους που είναι παρκαρισμένα στην κατοικία του host.
Προστασία τιμαλφών και έργων τέχνης. Σε αυτή την περίπτωση η πλατφόρμα θα αντικαθιστά ή θα αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη για το κόστος του αντικειμένου.
Ζημιές από κατοικίδια επισκεπτών
Απώλεια εσόδων για λόγους σχετιζόμενους με ζημιές από επισκέπτες. Για παράδειγμα, είχατε μια κράτηση κατά την οποία έγινε ένα πάρτι παρά τις προειδοποιήσεις σας και την πολιτική μίσθωσης του ακινήτου σας. Η κατάσταση του σπιτιού είναι τέτοια που για να επανέλθει θα χρειαστεί μία εβδομάδα. Και εσείς σε αυτή τη βδομάδα είχατε κρατήσεις που τώρα θα πρέπει να ακυρώσετε. Σε αυτή την περίπτωση η Airbnb σας αποζημιώνει για τα έσοδα που χάνετε από τις κρατήσεις που ακυρώσατε.
Αποζημίωση για ειδικές υπηρεσίες καθαριότητας

Ευκολότερη η διαδικασία αίτησης αποζημίωσης

Σύμφωνα με το update, η διαδικασία που θα ακολουθεί ένας ιδιοκτήτης για να αιτηθεί αποζημίωση θα είναι πλέον πιο απλουστευμένη. Επίσης, θα μπορεί εύκολα να παρακολουθεί την πορεία του αιτήματός του. Πρόκειται για ένα μεγάλο παράπονο των host και μένει να δούμε την υλοποίησή του.

1 εκατομμύριο ασφάλεια αστικής ευθύνης

Ισχύει στην περίπτωση που ένας επισκέπτης πάθει κάτι ή κάποιο αντικείμενό του κλαπεί ή καταστραφεί.

24ωρη γραμμή ασφάλειας

6 νέες κατηγορίες ακινήτων

Προστίθενται έξι καινούριες κατηγορίες ακινήτων, αναλόγως των προϋποθέσεων που πληρούν:

New, Top of the world, Trending, Adapted (σπίτια χωρίς σκάλες ώστε να είναι προσβάσιμα από ανθρώπους σε αναπηρικό αμαξίδιο), Play (σπίτια με game rooms), hanoks (παραδοσιακά κορεάτικα σπίτια).

Έγιναν βελτιώσεις και στην εξατομίκευση. Τα αποτελέσματα που βλέπει κάποιος ανοίγοντας την εφαρμογή, θα είναι σχετικά με την τελευταία αναζήτηση.

Ακόμη, θα εμφανίζονται περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε καταχώρηση κατά την αναζήτηση.

Περισσότερα upgrades για τους hosts

Επιπλέον το νέο update της Airbnb προβλέπει:

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αποζημίωση γίνεται ευκολότερη.
Fast Pay (διαθέσιμο μόνο στις Η.Π.Α.): Οι ιδιοκτήτες μπορούν να λαμβάνουν τις πληρωμές τους μέσα σε 30 λεπτά ή λιγότερο.
Οι hosts και οι επισκέπτες μπορούν να προσθέτουν πλέον ετικέτες (tags) στα σχόλιά τους για να είναι ευκολότερη η αναζήτηση συγκεκριμένων πληροφοριών.
Προστασία από κακόβουλα reviews: Έχουν αυξηθεί οι λόγοι αμφισβήτησης μιας κριτικής και οι hosts μπορούν πλέον να ζητήσουν τη διαγραφή μελλοντικών αλλά και προηγούμενων σχολίων στις καταχωρήσεις τους.
Απλούστευση των κανόνων για τους επισκέπτες. Παράλληλα αλλάζει και η πολιτική ευθύνης του επισκέπτη, με σκοπό κάθε διαμονή να γίνεται με προσοχή και σεβασμό προς το σπίτι.
Κατηγορίες ακινήτων: Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να δουν σε ποια κατηγορία βρίσκεται το ακίνητό τους και να προσθέσουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικές με την κατηγορία αυτή στην καταχώρησή τους. Αυτό θα ξεκινήσει το 2023.

The post Airbnb Winter Release: Τι αλλαγές φέρνει το νέο update appeared first on BnB News!.