Airbnb | Το προφίλ της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην ΕΕ

 Airbnb | Το προφίλ της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην ΕΕ

Το προφίλ της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σκιαγραφούν τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Airbnb, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία:

** Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δραστηριοποιούνται πάνω από 1,4 εκατομμύρια οικοδεσπότες. Ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο. Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια από αυτούς μοιράζονται μόνο μία καταχώριση.

** Ο τυπικός οικοδεσπότης της ΕΕ κέρδισε κάτι λιγότερο από 4.000 ευρώ το 2022. Το ποσό ισοδυναμεί με μια επιπλέον αμοιβή άνω των δύο μηνών για το μέσο νοικοκυριό της ΕΕ.

** Σχεδόν ένας στους πέντε οικοδεσπότες της ΕΕ ή κάποιος από την οικογένεια εργάζεται στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη ή τη δημόσια διοίκηση.

** Οι γυναίκες οικοδεσπότες ξεπερνούν τους άνδρες.

** Περισσότεροι από τους μισούς οικοδεσπότες είναι σε πλήρη ή μερική απασχόληση και πάνω από το ένα τέταρτο είναι συνταξιούχοι.

** Έρευνα της ΕΕ δείχνει ότι η κρίση στο κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να είναι ο βασικός μοχλός που ωθεί τους Ευρωπαίους να ασχοληθούν με τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν οι μισοί οικοδεσπότες σε όλη την ΕΕ λένε ότι η φιλοξενία τους βοήθησε να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος για φαγητό και άλλα βασικά είδη – μια αύξηση σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο έτος – και το 43% λέει ότι το πρόσθετο εισόδημα τους βοηθά να ζουν αξιοπρεπώς.

** Το ένα τρίτο των οικοδεσποτών σχεδιάζει να φιλοξενήσει περισσότερους επσικέπτες το 2023 λόγω του τρέχοντος οικονομικού κλίματος και τα δύο τρίτα λένε ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που κερδίζουν στην Airbnb για να καλύψουν τυχόν αυξήσεις στο κόστος ζωής τον επόμενο χρόνο.

Προσιτές διαμονές αναζητούν οι επισκέπτες

Το προφίλ της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην ΕΕ περιλαμβάνει και στοιχεία για τους επισκέπτες:

** Ο αυξανόμενος πληθωρισμός στην ΕΕ είχε αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής και τα ταξίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Σχεδόν τα δύο τρίτα των επισκεπτών δήλωσαν τον τελευταίο χρόνο ότι έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί όσον αφορά τα ταξιδιωτικά καταλύματα με βάση την τιμή και περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες είπαν ότι η παραμονή τους σε καταχώριση της Airbnb στην ΕΕ τους εξοικονόμησε χρήματα.

** Οι επισκέπτες στρέφονται επίσης στα καταλύματα της Airbnb για διαφορετικές εμπειρίες. Πάνω από το ένα πέμπτο των επισκεπτών που διαμένουν στην ΕΕ δήλωσαν ότι επέλεξαν ένα Airbnb έναντι άλλων τύπων καταλυμάτων επειδή ήθελαν μια πιο τοπική ταξιδιωτική εμπειρία και σχεδόν το ένα τέταρτο των επισκεπτών δήλωσαν ότι έμειναν σε Airbnb τον περασμένο χρόνο ενώ ταξίδευαν και εργάζονταν εξ αποστάσεως.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των δωματίων

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων, η Airbnb υπογραμμίζει ξανά τη δημοτικότητα διαμονής σε ένα δωμάτιο, που αποτελεί την πιο προσιτή λύση για τον ταξιδιώτη.

Η Airbnb, τονίζει, ξεκίνησε ως ένας τρόπος διαμονής σε ένα δωμάτιο στο σπίτι κάποιου άλλου. Τώρα υπάρχουν σχεδόν 300.000 οικοδεσπότες στην ΕΕ, που παρέχουν τη χρήση ενός δωματίου στο σπίτι τους και των κοινόχρηστων χώρων.

Πέρυσι, αναφέρει, περισσότερο από το 80% των διαμονών σε ιδιωτικά δωμάτια στην ΕΕ κόστιζαν κάτω από 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση, με μέση τιμή περίπου τα 60 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Η διαμονή με έναν οικοδεσπότη, επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε φίλους και να βιώσει ο επισκέπτης την πόλη ως ντόπιος.

Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα εμφανής μεταξύ των Ευρωπαίων και περισσότερα από τα δύο τρίτα των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ το 2022 προέρχονται από ταξίδια εντός της ΕΕ.

Τέλος, η Airbnb υπογραμμίζει ότι προχωρά η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενιαίους κανόνες STR σε όλη την ΕΕ. Αυτό, σημειώνει, δίνει ελπίδα και ανοίγει την πόρτα σε πολλούς Ευρωπαίους πολίτες, που αποκλείονται τώρα από τα οφέλη της φιλοξενίας λόγω κατακερματισμένων και δυσανάλογων τοπικών κανόνων, να ασχοληθούν με τη βραχυχρόνια μίσθωση. Αυτοί οι τοπικοί κανόνες, όπως υπογραμμίζει, συχνά σχεδιάστηκαν με γνώμονα τα οφέλη τουριστικών φορέων μεγάλης κλίμακας.

The post Airbnb | Το προφίλ της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην ΕΕ appeared first on BnB News!.