Χρυσή βίζα: H Ελλάδα κορυφαία επενδυτική επιλογή το γ’ 3μηνο

 Χρυσή βίζα: H Ελλάδα κορυφαία επενδυτική επιλογή το γ’ 3μηνο

Αύξηση της ζήτησης για χρυσή βίζα μέσω αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα κατά 290% κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του 2022, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021, η διεθνής μεσιτική εταιρεία με έδρα στη Μόσχα Tranio.

Η αύξηση αποδίδεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα αυξάνει στα 500.000 ευρώ, από 250.000, την αξία της συναλλαγής απόκτησης ακινήτου για χρυσή βίζα και, ως εκ τούτου, πολλοί ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να το αποκτήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με την Tranio, οι χρυσές βίζες για Ελλάδα, Πορτογαλία και Λετονία αποτελούν τις 3 κορυφαίες επενδυτικές επιλογές στην Ευρώπη το θερινό τρίμηνο φέτος.

Η Λετονία είχε αύξηση κατά  250%. Αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το πρόγραμμα χρυσής βίζας το 2023.

Η ελαφρά μείωση σε Ισπανία και Πορτογαλία αποτελεί ενδεχομένως έμμεσο αντίκτυπο της τρέχουσας ύφεσης.

Το Μαυροβούνιο, που είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, είναι ένας άλλος δημοφιλής επενδυτικός προορισμός. Χορηγεί «χρυσό διαβατήριο» για αγορά ακινήτου από 250.000 ευρώ και πάνω, ποσό πολύ μέτριο για μια προοπτική ιθαγένειας της ΕΕ.

Η τουρκική κυβέρνηση επίσης αυστηροποίησε τους κανονισμούς. Ανέστειλε την επένδυση σε αγορά εξοχικής κατοικίας σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς, όπως στην Αττάλεια. Παράλληλα, αύξησε το ποσό αγοράς ακινήτου για την απόκτηση υπηκοότητας στα 400.000 δολάρια ΗΠΑ.

Τέλος, αυξανόμενη ήταν η ζήτηση για χρυσή βίζα στη Μάλτα, την Ουγγαρία και την Κύπρο.

The post Χρυσή βίζα: H Ελλάδα κορυφαία επενδυτική επιλογή το γ’ 3μηνο appeared first on BnB News!.