Φορολογία σε όσους έχουν πολλά ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης προανήγγειλε ο κ.Κικίλιας

 Φορολογία σε όσους έχουν πολλά ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης προανήγγειλε ο κ.Κικίλιας

Φορολογία σε όσους εκμεταλλεύονται πολλά ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης θα προβλέπει το νέο πλαίσιο που επίκειται για τον κλάδο.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Είπε συγκεκριμένα, ότι όσοι εκμισθώνουν ένα ή δύο διαμερίσματα, προκειμένου να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις νομοθετικές αλλαγές που προωθούνται.

«Αντιθέτως, αυτοί οι οποίοι το έχουν κάνει επάγγελμα και εκμισθώνουν δεκάδες, ακόμα και 150 και 200 τέτοιους χώρους, δηλαδή αυτοί που ουσιαστικά εκμεταλλεύονται ξενοδοχειακά προνόμια αλλά με λιγότερη φορολογία, αυτοί θα δουν αλλαγές, ενδεχομένως στο φορολογικό πλαίσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Διεθνής άνθηση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σύμφωνα με τη Phocuswright, ο παγκόσμιος τζίρος του κλάδου εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2021 και να φτάσει στα 137 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, η Phocuswright προβλέπει ότι ο τζίρος των βραχυχρόνιων μισθώσεων παγκοσμίως θα υπερβεί τα 184 δισ.δολάρια το 2026.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στο Reuters η μηχανή αναζήτησης ενοικίασης σπιτιού HomeToGo, οι αναζητήσεις για χειμερινά καταλύματα στην Ελλάδα φέτος είναι αυξημένες κατά 13% από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Ολλανδία, που έχουν συνήθως βαρύ χειμώνα.

Πρώτη χώρα σε ποσοστό αύξησης για χειμερινά καταλύματα στις αναζητήσεις είναι η Ισπανία με αύξηση 13% και τρίτη μετά την Ελλάδα είναι η Πορτογαλία με αύξηση 3%.

Τέλος, ο Gabriel Escarrer, Διευθύνων Σύμβουλος της ισπανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Melia, δήλωσε ότι για τον εφετινό χειμώνα διαπιστώνονται κρατήσεις σε διαμερίσματα και σουίτες για δύο ή τρεις μήνες στα Κανάρια Νησιά, με αξιοσημείωτη παρουσία των Σκανδιναβών επισκεπτών.

Η πολύμηνη διαμονή των Βορειοευρωπαίων τον χειμώνα στις μεσογειακές χώρες επιλέγεται βεβαίως για να βγάλουν το χειμώνα πολύ φθηνότερα από τα κόστη θέρμανσης στη χώρα τους.

The post Φορολογία σε όσους έχουν πολλά ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης προανήγγειλε ο κ.Κικίλιας appeared first on BnB News!.