Το Ντουμπρόβνικ απαγορεύει τις βαλίτσες με ροδάκια

 Το Ντουμπρόβνικ απαγορεύει τις βαλίτσες με ροδάκια

Ο δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ Μάτο Φράνκοβιτς αποφάσισε να απαγορεύσει τις βαλίτσες με ροδάκια λόγω του θορύβου που κάνουν.

Αυτό σημαίνει ότι από αυτό το καλοκαίρι, δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν τροχοφόρες βαλίτσες στο Ντουμπρόβνικ, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com.

Επιπλέον, από τον Νοέμβριο, υποχρεωτικά ντουλάπια θα τοποθετηθούν από τον δήμο σε πολλά σημεία της πόλης όπου θα απαγορευτεί η μετακίνηση με αποσκευές. Αυτό το μέτρο έρχεται ως μέρος του προγράμματος «Σεβαστείτε την Πόλη», που εισήχθη από το Γραφείο Τουρισμού του Ντουμπρόβνικ.

Το Ντουμπρόβνικ είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς για τουρίστες όχι μόνο στην Κροατία αλλά και στην Ευρώπη.

«Από την αρχή του έτους, το Ντουμπρόβνικ έχει καταγράψει 289.000 αφίξεις και 763.500 διανυκτερεύσεις, που είναι 32% περισσότερες από την ίδια περίοδο του 2022», αποκαλύπτουν οι Dubrovnik Times.

Οι αρχές του Ντουμπρόβνικ έχουν επίσης προτείνει αρκετούς περιορισμούς ως μέρος των προσπαθειών για περαιτέρω βοήθεια στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Αύξηση 30% στον τζίρο της φιλοξενίας τον Μάιο

Η Κροατία έχει εντείνει τις προσπάθειες για να φέρει στη χώρα μεγάλο αριθμό διεθνών επισκεπτών και έτσι να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν συνέβαλε επίσης σημαντικά στον αυξανόμενο αριθμό διεθνών αφίξεων.

Τα στοιχεία του TotalCroatiaNews αποκάλυψαν ότι ο κλάδος των καταλυμάτων σε αυτή τη χώρα κατέγραψε έσοδα 171 εκατ. ευρώ τον περασμένο μήνα, δείχνοντας τη θετική τάση.

Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, ο κλάδος της φιλοξενίας σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο άνω των 290 εκατ. ευρώ τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο οποίος αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 30% σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών των περίπου 224 εκατ. ευρώ που καταγράφηκε τον Μάιο πέρυσι.

Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού μειώθηκε κατά 5%, οι τιμές ενέργειας κατά 3%, ενώ η κατηγορία των τροφίμων, μεταξύ άλλων, εξακολουθεί να παρουσιάζει διψήφια ετήσια αύξηση 13,5%.

The post Το Ντουμπρόβνικ απαγορεύει τις βαλίτσες με ροδάκια appeared first on BnB News!.