Τι συμβαίνει με τα Airbnb στην Κρήτη;

 Τι συμβαίνει με τα Airbnb στην Κρήτη;

Στη μεγάλη αύξηση της προσφοράς των airbnb στην Κρήτη αποδίδει τα μειωμένα έσοδα φέτος ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Αράπογλου είπε ότι η φετινή τουριστική σεζόν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ιδιοκτητών που διαθέτουν τα ακίνητα τους μέσω airbnb. Τόνισε ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο έντονα στο κέντρο. Όμως περιφερειακά του Ηρακλείου, το κέρδος της διαχείρισης των ακινήτων της βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι ξεκάθαρα χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που θα είχαν σε μακροχρόνια μίσθωση, όπως εξήγησε.

Το γεγονός αυτό οδηγεί αρκετό κόσμο να κάνει δεύτερες σκέψεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι πολλοί προσανατολίζονται να επιστρέψουν στη μακροχρόνια αφού το κέρδος του σταθερού εισοδήματος είναι πιο προσοδοφόρο. Μάλιστα ο κ. Αράπογλου, συνιστά στους ιδιοκτήτες ακινήτων να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην μπαίνουν στη διαδικασία να επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να παίρνουν δάνεια για να προσαρμόσουν τις κατοικίες τους στις ανάγκες του airbnb.

Ο ίδιος μάλιστα σχολιάζει δεικτικά ότι οι ιδιοκτήτες οφείλουν να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τα χρήματα που επιθυμούν, από μια επαγγελματική δραστηριότητα που αναπτύσσουν ταυτόχρονα όλοι…

Η αγορά της Κρήτης

Με βάση τα στοιχεία της AirDNA, o μεγαλύτερος όγκος καταχωρίσεων στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo εντοπίζεται στην Κρήτη. Μέχρι και τις αρχές Ιουνίου, καταγράφονται 26.225 καταχωρίσεις ακινήτων, αριθμός αυξημένος κατά 8,5% σε σχέση με πέρσι. Σε σχέση με το 2019, η αύξηση αγγίζει το 9,5%, δείγμα ότι η εν λόγω αγορά έχει ανακάμψει πλήρως από την κρίση της πανδημίας.

Τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης εντοπίζονται όχι μόνο σε δημοφιλή τουριστικά σημεία του νησιού, αλλά κι εντός των ίδιων των πόλεων (π.χ. Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο).

Σύμφωνα και πάλι με την AirDNA, η μέση τιμή δωματίου στη βραχυχρόνια μίσθωση στην Κρήτη τον Απρίλιο έφτανε τα 214,17 ευρώ.

The post Τι συμβαίνει με τα Airbnb στην Κρήτη; appeared first on BnB News!.