Τι θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα η Κομισιόν για τις πλατφόρμες

 Τι θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα η Κομισιόν για τις πλατφόρμες

Απλούς κανόνες για την Airbnb και τις άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών θα εισηγηθεί η Κομισιόν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές στις 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την πρόταση, που θα ανακοινώσει η Κομισιόν την επόμενη εβδομάδα, οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα πρέπει να παρέχουν στις εθνικές αρχές δεδομένα σχετικά με τους αριθμούς της πελατείας τους και τις διανυκτερεύσεις.

Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε ένα ενιαίο ψηφιακό σημείο εισόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαθέσιμο σε όλες τις δημόσιες αρχές.

Η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτεί μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το συνονθύλευμα των διαφορετικών εθνικών νόμων σε όλη τη ζώνη των 27 χωρών για την Airbnb και τις λοιπές πλατφόρμες του χώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσχέδιο κανόνων της ΕΕ θα είναι παρόμοιο με τη συμφωνία κοινής χρήσης δεδομένων της Airbnb και των άλλων μεγάλων πλατφορμών που συνήφθη με τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, την Eurostat, πριν από δύο χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αυτή επιτρέπει στις δημόσιες αρχές να έχουν πρόσβαση σε τριμηνιαία δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες της και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, με βάση τις κρατήσεις τους.

Οι μεγάλες πόλεις αντιδρούν στη βραχυχρόνια μίσθωση

Οι Δημοτικές Αρχές στο Άμστερνταμ, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και άλλες πόλεις, που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες, έχουν κατηγορήσει την Airbnb για την επιδείνωση στην εύρεση στέγης από τους κατοίκους τους, ειδικά σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα. Αντίθετα, οι μικρότερες πόλεις και προορισμοί της επαρχίας είναι υπέρ της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με την προσδοκία ότι με αυτόν τρόπο θα προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες. Ο προτεινόμενος νόμος της ΕΕ αποσκοπεί στην εξισορρόπηση των συμφερόντων των δύο πλευρών.

Η Airbnb προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, περιορίζοντας τον αριθμό των ημερών ανά έτος που μπορούν να ενοικιαστούν σπίτια στο κέντρο του Παρισιού, στο Λονδίνο και στο Άμστερνταμ.

Το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, που θα γίνει γνωστό την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να τύχει της έγκρισης των κρατών μελών της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επόμενο χρόνο προτού καταστεί νόμος.

The post Τι θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα η Κομισιόν για τις πλατφόρμες appeared first on BnB News!.