Σπίτια στην Ελλάδα αγοράζουν Γερμανοί συνταξιούχοι

 Σπίτια στην Ελλάδα αγοράζουν Γερμανοί συνταξιούχοι

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αγοράσουν σπίτια στην Ελλάδα εμφανίζουν οι Γερμανοί συνταξιούχοι, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost. «Η αυξανόμενη ζήτηση οφείλεται και στον κορωνοϊό. “Μετά την εμπειρία της πανδημίας περισσότεροι από ποτέ αναζητούν πλέον την ασφάλεια του δικού τους εξοχικού ακινήτου”, εξηγεί ο Ελληνογερμανός μεσίτης Γκέοργκ Πέτρας, ο οποίος γεννήθηκε στη Στουτγάρδη».

Σε Πάρο, Ρόδο, Πάτμο, Μύκονο και Τήνο, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 70 με 80% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει ο μεσίτης. Οι τιμές στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι πιο προσιτές σε σύγκριση με την Ισπανία και τη νότια Γαλλία.

Μάλιστα «οι περιοχές που είναι εύκολα προσβάσιμες όλο το χρόνο είναι περιζήτητες», λέει ο CEO της Global Real Estate Service. Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Σάιρερ, που ειδικεύεται στην Ελλάδα, οι πιο περιζήτητες περιοχές είναι η Πελοπόννησος, η νότια Κρήτη και η Λευκάδα που φημίζεται για τις παραλίες της και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια γέφυρα».

Όλοι αυτοί είναι προορισμοί που οι Γερμανοί συνήθως έχουν ήδη επισκεφθεί στις διακοπές τους πριν αποφασίσουν να αγοράσουν σπίτια.

Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι είναι χρήσιμο οι ξένοι αγοραστές να συμβουλεύονται προηγουμένως έναν δικηγόρο της εμπιστοσύνης τους.

Πηγή: DW

The post Σπίτια στην Ελλάδα αγοράζουν Γερμανοί συνταξιούχοι appeared first on BnB News!.