Ρεκόρ ενεργών καταχωρήσεων το 2022 για την Airbnb

 Ρεκόρ ενεργών καταχωρήσεων το 2022 για την Airbnb

Με ρεκόρ ενεργών καταχωρήσεων παγκοσμίως έκλεισε το 2022 η Airbnb, όπως υπογραμμίζεται στα απολογιστικά στοιχεία για την οικονομική χρήση του περασμένου έτους,

Συγκεκριμένα η πλατφόρμα, είχε πέρυσι 6,6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρήσεις, 16% περισσότερες από το 2021 ή 900.000 επιπλέον ακίνητα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Υπενθυμίζεται ότι η Airbnb διέκοψε τη δραστηριότητα της στην Κίνα τον Ιούλιο του 2022 και, ως εκ τούτου, αυτή η αγορά δεν περιλαμβάνεται στα προαναφερόμενα μεγέθη.

Η εταιρεία δημιούργησε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρά έσοδα το 2022, έναντι ζημίας 352 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Ο τζίρος ανήλθε σε 8,4 δισ.δολάρια.

Η ζήτηση επισκεπτών επίσης παρέμεινε ισχυρή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022. Όλες οι περιοχές σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη πέρυσι, καθώς η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας επανέφερε τους επισκέπτες στις πόλεις και στα σπίτια της Airbnb.

“Το 2022 ήταν άλλη μια απίστευτη χρονιά για την Airbnb”, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Brian Chesky, τονίζοντας ότι την περασμένη χρονιά η πλατφόρμα προέβη σε περίπου 100 αναβαθμίσεις στις βασικές της υπηρεσίες, είδε ρεκόρ ζήτησης επισκεπτών και έκλεισε τη χρονιά με τον υψηλότερο αριθμό ενεργών καταχωρήσεων παγκοσμίως.

Αυτή η ανάπτυξη, όπως τονίζεται, προήλθε από το παγκόσμιο δίκτυό της, όπου η ζήτηση οδηγεί την προσφορά, καθώς και από καινοτομίες προϊόντων που συνεχίζουν να προσελκύουν νέους Host.

Το 2023 ξεκίνησε με αισιόδοξες εκτιμήσεις, καθώς καταγράφεται μεγάλη ζήτηση το 1ο τρίμηνο, γεγονός που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια παραμένει υψηλή.

Για τη νέα χρονιά η Airbnb προαναγγέλει επέκταση πέρα από τις βασικές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας: «φέτος θα χτίσουμε τα θεμέλια για μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα παρέχουν σταδιακή ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια».

Οι επιδόσεις του γ’ τριμήνου του 2022

Οι κρατήσεις διανυκτερεύσεων και εμπειριών αυξήθηκαν κατά 20% το 4ο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αυτό το τρίμηνο η πλατφόρμα είχε τον υψηλότερο αριθμό ενεργών κρατήσεων μέχρι σήμερα, κάτι που δείχνει τον ενθουσιασμό των επισκεπτών να ταξιδεύουν μέσω Airbnb παρά τις εξελισσόμενες μακροοικονομικές αβεβαιότητες, όπως τονίζει.

Διαπιστώνεται ότι οι επισκέπτες των πόλεων επιστρέφουν δριμύτεροι με τις κρατήσεις στις πόλεις το τελευταίο 4μηνο του 2022 να έχουν αυξηθεί κατά 22% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2021.

Επίσης, οι επισκέπτες συνέχισαν να μένουν περισσότερο στην Airbnb. Οι ακαθάριστες διανυκτερεύσεις που κρατήθηκαν το 4ο τρίμηνο του 2022 για περισσότερο από μια εβδομάδα είναι 40% υψηλότερες από το 4ο τρίμηνο του 2019. Οι διανυκτερεύσεις από μακροχρόνιες διανυκτερεύσεις (28 διανυκτερεύσεις ή περισσότερες) παρέμειναν σταθερές με τα επίπεδα του 2021.

Όπως επισημαίνεται, μακροχρόνιες διαμονές πραγματοποιούνται σε όλες τις περιοχές και από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

The post Ρεκόρ ενεργών καταχωρήσεων το 2022 για την Airbnb appeared first on BnB News!.