Πώς να γράψετε το τέλειο Profile του host στην καταχώρηση

 Πώς να γράψετε το τέλειο Profile του host στην καταχώρηση

Το σημείο «About» στο Profile του host είναι ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία μιας καταχώρησης. Μέσω αυτού, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τον ιδιοκτήτη, πριν ή αφού διαβάσει τις κριτικές του. Είναι σημαντικό, όπως και κάθε άλλο τμήμα μιας καταχώρησης, να φροντίσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται.

Γιατί να δώσετε σημασία στο “About” του Profile

Πρώτος και κύριος λόγος, είναι γιατί αυτό δίνει την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη για εσάς. Και σίγουρα, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο ανταγωνισμός, θέλετε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση.

Δεύτερον, ένα σωστά γραμμένο About section σας βοηθά να χτίσετε εμπιστοσύνη με τον εν δυνάμει επισκέπτη σας. Μπορεί να δίνετε μεγάλη σημασία στις φωτογραφίες ή στις λεπτομέρειες της καταχώρησής σας. Και πράττετε πολύ σωστά. Μην ξεχνάτε όμως πως μια κράτηση δεν έχει να κάνει μόνο με αυτά. Εφόσον γίνει η κράτηση, θα είστε ο μόνος γνωστός του σε ένα άγνωστο μέρος. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος να θέλετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του.

Τέλος, σας βοηθά να δημιουργήσετε περισσότερες κρατήσεις. Εάν επικοινωνηθεί σωστά, ένα καλό προφίλ μπορεί να κερδίσει επισκέπτες, που κάνουν κράτηση γιατί τους άρεσε αυτό που διάβασαν.

Πώς να γράψετε μια σωστή περιγραφή του εαυτού σας στο Profile

Θυμηθείτε πως σκοπός σας είναι να γράψετε κάτι μέσω του οποίου οι επισκέπτες θα σας γνωρίσουν καλύτερα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να γράψετε ή ακόμη καλύτερα, να μιλήσετε. Πάρτε το κινητό σας και ηχογραφήστε τον εαυτό σας καθώς θα απαντάτε τις παρακάτω ερωτήσεις:

Γιατί γίνατε οικοδεσπότης;
Τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτό;
Γιατί είναι ουσιώδες για εσάς οι επισκέπτες σας να έχουν μια τέλεια εμπειρία στο κατάλυμά σας;
Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εσάς;
Τι πρεσβεύετε και ποιες είναι οι πιο σημαντικές αρχές σας;

Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις, γι’ αυτό πείτε ό,τι σκέφτεστε εκείνη τη στιγμή.

Στο επόμενο βήμα, ακούστε αυτά που ηχογραφήσατε και σημειώστε σε ένα χαρτί αυτά που σας άρεσαν περισσότερο. Μόλις είστε σίγουροι ότι έχετε τα κύρια σημεία που θέλετε να επικοινωνήσετε, ξεκινάτε να γράφετε το About section.

Θέλετε ένα κείμενο όχι πολύ μεγάλο, ούτε και πολύ μικρό, έκτασης περίπου 5 παραγράφων, με δύο ή τέσσερις προτάσεις στην κάθε μία. Προτιμήστε οι προτάσεις σας να είναι σύντομες και περιεκτικές. Στόχος σας δεν είναι να βομβαρδίσετε τον επισκέπτη με πληροφορίες, αλλά να του δώσετε να καταλάβει τα κύρια σημεία που θέλετε, σε ένα κείμενο που δεν θα φαίνεται πρόχειρο.

Αφήστε να περάσει μία ημέρα και ξαναδιαβάστε το. Κάντε διορθώσεις αν το κρίνετε απαραίτητο.

Τέλος, μπορείτε να το δείξετε σε κάποιον γνωστό σας, για να σας πει τη γνώμη του. Αφού το διαβάσει, ρωτήστε τον:

Τι συγκράτησε από όλο το κείμενο; Τι αίσθηση του δημιούργησε;
Ποια σημεία του άρεσαν;
Σε ποια σημεία στάθηκε;
Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβε; Κάτι που θα μπορούσατε να έχετε εκφράσει καλύτερα;

Μετά από αυτό, κάντε τις τελικές διορθώσεις και δημοσιεύστε το. Πλέον, έχετε στα χέρια σας ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας με τους επισκέπτες σας και μία καλή πρώτη εικόνα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να φτιάξετε το τέλειο listing στην Airbnb; Στο Short Stay Greece Conference, 18 & 19 Φεβρουαρίου 2023, θα βρείτε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σας απασχολούν. Εξασφαλίστε τώρα το εισιτήριό σας!

The post Πώς να γράψετε το τέλειο Profile του host στην καταχώρηση appeared first on BnB News!.