Πώς θα σας βάζουν οι guests τη σωστή βαθμολογία στην Airbnb

 Πώς θα σας βάζουν οι guests τη σωστή βαθμολογία στην Airbnb

Όταν έρχεται η ώρα οι guests να πατήσουν τα πολυπόθητα αστεράκια για τη βαθμολογία στην Airbnb, συχνά οι hosts έρχονται προ εκπλήξεως. Ο επισκέπτης φεύγει ευχαριστημένος από το κατάλυμα, στην κριτική του δεν αναφέρει κανένα πρόβλημα και τελικά πατάει τα 2 αστεράκια…

Κάποιοι οικοδεσπότες αποφάσισαν να λύσουν το μυστήριο και πήραν το θάρρος να επικοινωνήσουν με τον επισκέπτη τους. Όπως ανακάλυψαν, οι περισσότεροι από αυτούς τους guests δεν ήξεραν τον τρόπο που λειτουργεί η βαθμολογία στην Airbnb.

Μια βαθμολογία 2 αστέρων είναι μια κακή κριτική στην Airbnb και μπορεί να έχει κακή επίδραση στη γενική εικόνα του οικοδεσπότη. Και η Airbnb φυσικά αρνείται να κατεβάσει την κριτική αφού δεν είναι αντίθετη με τους όρους της πλατφόρμας.

Τα δύο αστέρια όμως δεν είναι απαραίτητα κακή βαθμολογία για ένα ξενοδοχείο! Πολλοί από τους επισκέπτες μένουν για πρώτη φορά σε ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν είναι εξοικειωμένοι με τις βαθμίδες των αστεριών.

Οι οικοδεσπότες που επικοινώνησαν με αυτούς τους επισκέπτες και τους εξήγησαν την αξία της βαθμολογίας, τους έπεισαν να αλλάξουν τη βαθμολογία τους. Οι περισσότεροι πήραν τελικά 4 αστέρια, κάτι που είναι πολύ καλύτερο από 2 αστέρια.

Κι έτσι έρχεται στην επιφάνεια ένα σημαντικό ζήτημα: οι hosts πρέπει να εκπαιδεύσουν τους guests στο σύστημα βαθμολόγησης της Airbnb.

Ένας απλός -και διακριτικός τρόπος- είναι να έχουν αναρτημένη μέσα στο κατάλυμα μια επεξήγηση των βαθμίδων βαθμολογίας. Για παράδειγμα, στην Amazon υπήρχε αυτό το μαγνητάκι για το ψυγείο.

Δυστυχώς δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Μπορείτε όμως να αντιγράψετε την ιδέα και να το φτιάξετε σε κάποιο κατάστημα εκτυπώσεων.

Ανάλογα με το στυλ διακόσμησης του καταλύματος, θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα πινακάκι ή μια κάρτα ή ό,τι άλλο ταιριάζει.

Αυτή η λύση φυσικά ισχύει για τους καλοπροαίρετους επισκέπτες. Οι κακοπροαίρετοι είναι μια άλλη ιστορία, που θα το δούμε αναλυτικά σε άλλο post.

The post Πώς θα σας βάζουν οι guests τη σωστή βαθμολογία στην Airbnb appeared first on BnB News!.