Ποιοι προορισμοί γέμισαν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 Ποιοι προορισμοί γέμισαν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ανάρπαστα τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.  Μάλιστα φέτος, ο καλός καιρός έχει σταθεί σύμμαχος και των παραθαλάσσιων προορισμών, και όχι μόνο των ορεινών.

Καθώς φαίνεται όμως, οι χειμερινοί προορισμοί έχουν καταγράψει ποσοστά πληρότητας ακόμα και 100% εδώ και αρκετές εβδομάδες. Τα λίγα καταλύματα που έχουν μείνει, είναι κυρίως μεγάλα ακίνητα, όπου το κόστος διαμονής για δυο ημέρες, μπορεί να ξεπεράσει τα 500€-600€.

Οι μακρινοί ορεινοί προορισμοί που πλέον είναι πιο εύκολα προσιτοί, μέσω της Εγνατίας, όπως τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο, αλλά και η Φλώρινα, η Καστοριά και τα Γρεβενά βλέπουν πληρότητες που ξεπέρασαν γρήγορα το 90% και σε κάποιες περιοχές έχουν φτάσει στο 100%. Και οι τιμές ενοικίασης για δύο διανυκτερεύσεις είναι πολύ ικανοποιητικές: στα 180 ευρώ στα Γρεβενά, αντίστοιχες και στη Φλώρινα, από 260 ως και 400 στα Ιωάννινα, παρόμοιες οι τιμές και στο Μέτσοβο.

Το κέντρο της πανέμορφης Φλώρινας, με το ποτάμι να διασχίζει την ακριτική πόλη

Πολύ καλές πληρότητες σημειώνει και η Καβάλα, με το κόστος για δύο διανυκτερεύσεις να ξεκινά από 122 ευρώ, αν και πλέον υπάρχει διαθεσιμότητα μόνο για μεγαλύτερα ακίνητα και άρα ακριβότερα.

Μεγάλη η ζήτηση και για το Καρπενήσι, όπου επίσης οι πληρότητες αγγίζουν σχεδόν το απόλυτο. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης διαμορφώνονται από 260 ευρώ έως 468 ευρώ για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Στον πιο δημοφιλή προορισμό του χειμώνα, την Αράχωβα, οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να γεμίσουν τα καταλύματά τους πετυχαίνοντας και υψηλές τιμές, που έφτασαν ακόμα και στα 650 ευρώ.

Στα Τρίκαλα, όπου τα διαθέσιμα προς μίσθωση καταλύματα αριθμούν τα 195, η πληρότητα ξεπερνά το 92%. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις είναι στα 280 ευρώ για μια οικογένεια με 2 παιδιά ή/και για μια τετραμελή παρέα.

Η δημοφιλής Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος και αυτή τη φορά αναδεικνύεται σε αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων. Είναι κοντά στην Αθήνα και προσφέρει πληθώρα επιλογών. Στην Αρκαδία, Βυτίνα, Στεμνίτσα και Δημητσάνα φιγουράρουν στις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων. Οι τιμές ξεπερνούν ακόμα και τα 500 ευρώ.

Η Πελοπόννησος με τα γραφικά ορεινά της χωριά, συγκεντρώνει και πάλι τις προτιμήσεις των Ελλήνων εκδρομέων

Γέμισαν και τα Καλάβρυτα, με τις τιμές για μια αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται στα 400-450 ευρώ.

Σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές στο Ναύπλιο (220 – 350 ευρώ), με την πληρότητα να έχει ξεπεράσει το 91%. Σε αντίστοιχα επίπεδα κινείται και η Καλαμάτα.

Ψηλά κινήθηκε και η Ναύπακτος, με πληρότητες άνω του 92% και οι τιμές από 180 έως 340 ευρώ.

Και μετά, τι;

Πάντως, παρά τις πολύ καλές επιδόσεις του τριημέρου, το επόμενο διάστημα αναμένεται δύσκολο για τους host. Ο αυξημένος πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση προκαλούν αβεβαιότητα στους πολίτες. Και αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στις κρατήσεις των καταλυμάτων, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Χρειάζεται μια προσεκτική στρατηγική προσφορών που θα προωθηθούν μέσα από διάφορα κανάλια και όχι μόνο μέσα από τις πλατφόρμες.

Επίσης, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσετε τις επαφές που έχετε με προηγούμενους ευχαριστημένους επισκέπτες σας. Ένα email με το οποίο να τους θυμίζετε πόσο ωραία πέρασαν, και ενδεχομένως να τους προσφέρετε ένα «δώρο» (π.χ. μειωμένη τιμή), μπορεί να σας εξασφαλίσει μερικές κρατήσεις.

Έρχεται δύσκολος χειμώνας και οι επισκέπτες πάντα εκτιμούν τις προσφορές. Προσέχοντας όμως να μην ρίξετε τις τιμές σε επίπεδα που κάνουν τη λειτουργία του καταλύματος μη συμφέρουσα!

The post Ποιοι προορισμοί γέμισαν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου appeared first on BnB News!.