Παρίσι | Περιορισμοί στα airbnb σε τουριστικές περιοχές

 Παρίσι | Περιορισμοί στα airbnb σε τουριστικές περιοχές

Περιορισμοί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου airbnb έρχονται στο Παρίσι, στις ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικά περιοχές της πόλης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις περιοχές με υψηλή τουριστική ζήτηση, θα επιτρέπεται μόνο η ενοικίαση της κύριας κατοικίας για έως 120 ημέρες το χρόνο. Αντίθετα, θα απαγορεύονται οι μισθώσεις επιπλωμένων τουριστικών καταλυμάτων από επαγγελματικές εταιρείες. Στόχος είναι η προστασία των μόνιμων κατοίκων από την έκρηξη ενοικιάσεων τύπου Airbnb στο Παρίσι, όπως αναφέρει.

“Σε ολόκληρους τομείς του Παρισιού θα απαγορευθεί η δημιουργία νέων τουριστικών καταλυμάτων. Γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει ήδη υπερπροσφορά”, δήλωσε ο Emmanuel Grégoire, πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού. Ωστόσο, το μέτρο δεν θα ισχύει για όσους περιστασιακά νοικιάζουν την κύρια κατοικία τους για έως 120 ημέρες το χρόνο.

Η γαλλική πρωτεύουσα ελπίζει επίσης σε μια επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή γραφείων σε επιπλωμένα τουριστικά καταλύματα. Το Παρίσι διαθέτει επίσημα 43.000 επιπλωμένα τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με την Dorine Bregman, διευθύντρια στο δημαρχείο του Παρισιού, μία στις οκτώ επιχειρήσεις έχει μετατραπεί σε επιπλωμένο τουριστικό κατάλυμα στην καρδιά της πρωτεύουσας μεταξύ 2020 και 2022.

Το 2021 το Παρίσι επέβαλε στην Airbnb πρόστιμο 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάρτηση καταχωρίσεων χωρίς αριθμό εγγραφής. Πλέον το φαινόμενο αυτό έχει συρρικνωθεί.

The post Παρίσι | Περιορισμοί στα airbnb σε τουριστικές περιοχές appeared first on BnB News!.