Οι 250 πιο επιδραστικές εταιρείες στο οικοσύστημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης

 Οι 250 πιο επιδραστικές εταιρείες στο οικοσύστημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Το Skift ανέδειξε τις 250 πιο επιδραστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει εξελιχθεί σε ένα ολόκληρο οικοσύστημα με εταιρείες που κυμαίνονται από μεγάλες, πολυεθνικές, εισηγμένες στο χρηματιστήριο μέχρι μονομελείς, νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Skift κατάρτισε έναν κατάλογο με περίπου 430 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης και ανέδειξε τις 250 πιο επιδραστικές από αυτές.

Χρησιμοποιώντας το LinkedIn, επέλεξε τις εταιρείες με κριτήριο τον αριθμό των ακολούθων και τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Επιπλέον, χώρισε τις εταιρείες σε τρεις μεγάλες κατηγορίες (πλατφόρμες, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και οι εταιρείες προμηθευτές του κλάδου) και σε υποκατηγορίες.

Sector
Category
Top 250 vendors

B2C Platforms
Listing Sites
30

Metasearch
8

Property Management
Host Service Providers
19

Vacation Home Managers
23

Urban Rental Managers
15

B2B Vendors
Property Management and Distribution Tech
41

Revenue Management and Market Intelligence
19

Marketing Tech and Website Builders
15

Accounting and Fin Tech
18

Property Operations
18

Property Hardware and Automation Tech
20

Guest Communications
16

Procurement, Ancillaries and Support Services
8

Πηγή: Skift

Η Airbnb αυξάνει την απόσταση με τον ανταγωνισμό

Η Airbnb διατηρεί τα ηνία της πιο επιτυχημένης εταιρείας ταξιδιών την τελευταία δεκαετία. Στη λίστα με τις 250 πιο επιδραστικές εταιρείες, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο όμιλος Expedia (Vrbo, Expedia.com) και στην τρίτη ο όμιλος Booking (Booking.com, Agoda Homes).

Ωστόσο, υπάρχει αρκετός χώρος και για τον ανταγωνισμό. Πολυτελείς ή υπερπολυτελείς πλατφόρμες όπως οι Le Collectionist, Plum Guide και LaCure, πλατφόρμες προσανατολισμένες στα επαγγελματικά ταξίδια όπως οι AltoVita, 2nd Address και MagicStay, πλατφόρμες ανταλλαγής κατοικιών όπως οι Kindred και ThirdHome ή μια ιστοσελίδα κρατήσεων της τελευταίας στιγμής όπως η Whimstay.

Σε ό,τι αφορά το metasearch, η Google παραμένει στην πρώτη θέση. Στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε την trivago, την Kayak, την Holidu, την HomeToGo, την VacationRenter, την Cozycozy.com και την 9Flats.

Ο κατακερματισμός της αγοράς και τα δυσδιάκριτα όρια με τον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο χώρος της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι εξαιρετικά κατακερματισμένος. Μόλις το 5% των καταλυμάτων συνδέονται με ένα παγκόσμιο ή περιφερειακό εμπορικό σήμα, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στα ξενοδοχεία είναι λίγο πάνω από το 50%. Ένα άλλο 10% περίπου λειτουργεί από μεγάλους διαχειριστές ακινήτων. Η «μακριά ουρά» των μικρών, ανεξάρτητων φορέων εκμετάλλευσης αποτελεί το υπόλοιπο 85%.

«Αυτό έχει αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας αυτών των ακινήτων, ιδίως όσον αφορά τη χρήση τρίτων προμηθευτών. Πολλοί από τους μικρούς διαχειριστές και τους μεμονωμένους οικοδεσπότες βλέπουν την Airbnb και τη Vrbo σαν σύστημα διαχείρισης ακινήτων. Είναι γι’ αυτούς ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης κρατήσεων», αναφέρει ο Jeremy Gall της Breezeway. Επιπλέον, πολλοί χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες ως το πρωταρχικό ή και το μοναδικό κανάλι διανομής. Και χρησιμοποιούν τα εργαλεία τιμολόγησης που διαθέτουν η Airbnb και η Vrbo ως de facto συστήματα διαχείρισης εσόδων.

Οι πωλητές δυσκολεύονται να πείσουν αυτούς τους οικοδεσπότες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν πρόσθετο λογισμικό, πέραν των πλατφορμών. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούν. Πολλές εταιρείες έχουν στο επίκεντρό τους αυτούς τους μικρούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Το τοπίο στον τομέα business-to-business είναι ένα πολύ ποικίλο μείγμα τεχνολογικών και λειτουργικών προμηθευτών. Καθώς τα όρια μεταξύ των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και άλλων καταλυμάτων, όπως τα ξενοδοχεία, έχουν χαθεί, ο χώρος των προμηθευτών βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει επίσης συγκλίνει με τον χώρο των προμηθευτών τεχνολογίας των ξενοδοχείων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εξαγορά του φορέα συγκέντρωσης δεδομένων βραχυχρόνιας μίσθωσης Transparent από τον φορέα συγκέντρωσης ξενοδοχειακών δεδομένων OTA Insight τον Μάρτιο του 2022.

The post Οι 250 πιο επιδραστικές εταιρείες στο οικοσύστημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης appeared first on BnB News!.