Οι κορυφαίες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες παγκοσμίως

 Οι κορυφαίες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες παγκοσμίως

Τις κορυφαίες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες παγκοσμίως καταγράφει η Statista Global Consumer Survey

Τον Μάρτιο του 2023, η Βooking.com ήταν η πλατφόρμα με τις περισσότερες επισκέψεις για ταξίδια και τουρισμό παγκοσμίως, σύμφωνα με την Statista Global Consumer Survey.

Αυτό το μήνα, η ιστοσελίδα της Booking κατέγραψε περίπου 555 εκατομμύρια επισκέψεις. Το Tripadvisor.com και το airbnb.com ακολούθησαν στην κατάταξη, με περίπου 169 εκατομμύρια και 104 εκατομμύρια επισκέψεις, αντίστοιχα.

Δημοφιλή διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την έκθεση της Statista, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Expedia ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή όσον αφορά την πραγματοποίηση online κρατήσεων πτήσεων από τον Δεκέμβριο του 2022 και μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ως προς τις on line κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ιδιωτικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στις ΗΠΑ, η Booking.com ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή, ακολουθούμενη από την Expedia και την Hotels.com.

Η ανάκαμψη των διαδικτυακών πρακτορείων

Με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία παρουσίασαν δραματική μείωση στις κρατήσεις, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια για την τουριστική αγορά, οι ταξιδιωτικές εταιρείες έδειξαν έντονα σημάδια ανάκαμψης το 2022. Ειδικότερα:

** Τα έσοδα της Booking Holdings παγκοσμίως πέρυσι ανήλθαν σε πάνω από 17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

** Τα παγκόσμια έσοδα της Expedia Group αυξήθηκαν κατά σχεδόν 36% σε σύγκριση με το 2021.

** Τα παγκόσμια έσοδα της Tripdavisor ανέκαμψαν το 2022, μετά τη δραματική πτώση στα χρόνια έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 2022, τα έσοδα της εταιρείας παγκοσμίως ανήλθαν σε περίπου 1,49 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, από 902 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021. Παρά τη σημαντική αύξηση, τα έσοδα του Tripadvisor παρέμειναν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

** Τα έσοδα της Airbnb 2022 αυξήθηκαν κατά 40% έναντι του 2021 στα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Κρατήθηκαν 393,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και εμπειρίες το 2022, αύξηση 31% σε ετήσια βάση. Οι καταχωρίσεις της Airbnb αυξήθηκαν κατά 15,7% το 2022

Οι προβλέψεις για το 2023 στην Ευρώπη

Στα 32,7 δισ.δολάρια τοποθετεί τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων για διακοπές στην Ευρώπη το 2023 η Statista.

Ο αριθμός αυτός, εφόσον επιτευχθεί, θα αντιπροσωπεύει άνοδο 12,4% έναντι του 2022, όταν τα έσοδα ήταν 29 δισ.δολ. Το 2019, που παραμένει η καλύτερη χρονιά για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη, τα έσοδα ανήλθαν σε 30,5 δισ.δολ.

Η Statista αναμένει ετήσια άνοδο 1,38% στον τομέα αυτό στη γηραιά ήπειρο τα επόμενα χρόνια, εκτιμώντας ότι τα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις έως το 2027 θα προσεγγίσουν τα 34,5 δισ.δολάρια. Οι καταχωρίσεις της Airbnb αυξήθηκαν κατά 15,7% το 2022.

 

The post Οι κορυφαίες διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες παγκοσμίως appeared first on BnB News!.