Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του airbnb στην Ευρώπη το 2022

 Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του airbnb στην Ευρώπη το 2022

Οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα τύπου airbnb στην Ευρώπη το 2022 ξεπέρασαν αυτές του 2019. Ωστόσο, οι ρυθμοί ανάκαμψης δεν ήταν ομοιόμορφοι σε όλες τις χώρες, καθώς σε αρκετές καταγράφηκε σημαντική μείωση.

Τα στοιχεία της Eurostat, που προέρχονται από τις μεγάλες πλατφόρμες του κλάδου Airbnb, Booking, Expedia και TripAdvisor, σκιαγραφούν την εικόνα των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη γηραιά ήπειρο και αναδεικνύουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους οικοδεσπότες και τους επενδυτές στο χώρο.

Ιδού τα βασικά συμπεράσματα:

** Οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2022 στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 547 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 7% έναντι του 2019 (512 εκατ. διανυκτερεύσεις) και κατά 50% από το 2021 (364 εκατ. διανυκτερεύσεις)

** Οι χώρες με σημαντική ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019 ήταν πέρυσι:

Η Σουηδία με αύξηση 33% στις διανυκτερεύσεις, η Γαλλία με αύξηση 31% και το Βέλγιο με αύξηση 23%.

** Οι χώρες που εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με τα επίπεδα του 2019:

Η Τσεχία παρουσίασε μείωση 36% στις διανυκτερεύσεις, η Ουγγαρία κατέγραψε μείωση 27% και η Ιρλανδία και η Εσθονία είχαν πτώση 23% στις διανυκτερεύσεις.

** Οι αυστηρότεροι κανονισμοί βραχυπρόθεσμης ενοικίασης σε χώρες όπως η Τσεχία έχουν μειώσει σημαντικά τη διαθέσιμη προσφορά σε διαδικτυακές πλατφόρμες, επηρεάζοντας στη συνέχεια τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που πουλήθηκαν.

Αυτή η σύγκριση δείχνει ότι οι ρυθμοί ανάκαμψης είναι διαφορετικοί στις χώρες της Ευρώπης, με συνολικά 14 να υστερούν ακόμη σε επιδόσεις έναντι του 2019.

Πιο δημοφιλείς οι παραθαλάσσιοι προορισμοί

Τα δεδομένα του τρίτου, θερινού, τριμήνου του 2022 επιβεβαιώνουν τη διαχρονική δημοτικότητα των παραδοσιακών παράκτιων προορισμών διακοπών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία διανυκτερεύσεων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, το τρίτο τρίμηνο του 2022 στην κορυφή τη λίστας βρέθηκε η περιοχή Jadranska Hrvatska της Κροατίας με 20 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Ακολούθησαν η Provence-Alpes-Côte d’Azur, στη Γαλλία με 11 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και η Ανδαλουσία, στην Ισπανία με 10 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Σε επίπεδο χωρών:

Η Γαλλία ήρθε πρώτη με επτά περιφέρειες στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών.

Ακολούθησαν η Ισπανία με πέντε περιφέρειες, η Ιταλία με τέσσερις περιοχές και η Κροατία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ρουμανία από μια περιοχή η κάθε χώρα.

Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν την ανθεκτικότητα στις κρίσεις των εδραιωμένων παράκτιων προορισμών, που διαθέτουν και τις απαραίτητες υποδομές.

Επισημαίνεται ότι αυτά τα δεδομένα καλύπτουν μόνο ένα μέρος της αγοράς, καθώς δεν περιλαμβάνονται οι κρατήσεις που γίνονται εκτός των 4 κορυφαίων πλατφορμών. Ωστόσο, οι πληροφορίες που λαμβάνονται από αυτές τις μεγάλες πλατφόρμες συμβάλλουν σημαντικά στην κατανόηση της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής βιομηχανίας και βοηθούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις τουριστικές επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

The post Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του airbnb στην Ευρώπη το 2022 appeared first on BnB News!.