Μόλις 257 οικοδεσπότες Airbnb έχει εγκρίνει η Νέα Υόρκη

 Μόλις 257 οικοδεσπότες Airbnb έχει εγκρίνει η Νέα Υόρκη

Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρά η εγγραφή για τους οικοδεσπότες των Airbnb στη Νέα Υόρκη. Η προθεσμία που προβλέπει ο νέος νόμος λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το Γραφείο Ειδικής Επιβολής της Νέας Υόρκης έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής μόνο 257 εγγραφές, από τις 3.250 αιτήσεις. Από αυτές έχει εξετάσει μόνο τις 808, δηλαδή περίπου το 25%. Η πόλη έχει αρνηθεί 72 αιτήσεις και επέστρεψε 479, ζητώντας πρόσθετες πληροφορίες για τη διόρθωση των ελλείψεων στην αίτηση.

Περισσότερες από τις μισές αιτήσεις υποβλήθηκαν μετά τις 8 Αυγούστου, όταν ένας δικαστής απέρριψε μήνυση της Airbnb αμφισβητώντας τις προσπάθειες της πόλης να επιβάλει τους κανόνες εγγραφής οικοδεσπότη. Η Airbnb έχει χαρακτηρίσει τους κανόνες εγγραφής ως «defacto απαγόρευση».

Στη Νέα Υόρκη, η Airbnb έχει περισσότερες από 40.000 καταχωρίσεις. Πολλοί από αυτούς τους ιδιοκτήτες δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις της πόλης.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, οι οικοδεσπότες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 5.000 δολαρίων και κινδυνεύουν να ανακληθούν οι εγγραφές τους.

Τι προβλέπει ο νόμος

Η πόλη της Νέας Υόρκης υιοθέτησε τον Τοπικό Νόμο 18, γνωστό ως Νόμος για την εγγραφή βραχυχρόνιας μίσθωσης, στις 9 Ιανουαρίου 2022. Απαιτεί να είναι παρόντες οι οικοδεσπότες κατά τη διάρκεια μιας διαμονής και οι κρατήσεις να γίνονται για λιγότερο από 30 ημέρες. Η πόλη απαγορεύει επίσης τις κλειδαριές στις πόρτες των υπνοδωματίων.

Ο νόμος, ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις 5 Σεπτεμβρίου, απαιτεί επίσης από τους οικοδεσπότες να λαμβάνουν εγγραφή από την πόλη. Οι πλατφόρμες όπως η Airbnb, η Vrbo και η Booking.com οφείλουν να επαληθεύουν ότι οι οικοδεσπότες έχουν εγκεκριμένες εγγραφές και ότι υποβάλλουν μηνιαίες αναφορές συναλλαγών στην πόλη. Οι πλατφόρμες υπόκεινται σε πρόστιμα 1.500 $ ανά κράτηση για συναλλαγές που παραβιάζουν τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Η Airbnb είπε ότι η Νέα Υόρκη αντιπροσώπευε περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια από τα ετήσια έσοδά της. Ο Christian Klossner, επικεφαλής του Γραφείου Ειδικής Επιβολής της Νέας Υόρκης δήλωσε σε δικαστήριο ότι η πόλη εκτιμά ότι περίπου το 55% των εσόδων της Airbnb στη Νέα Υόρκη προήλθε από παράνομες καταχωρίσεις.

Η πόλη χρεώνει τους οικοδεσπότες 145 δολάρια για την εγγραφή τους.

The post Μόλις 257 οικοδεσπότες Airbnb έχει εγκρίνει η Νέα Υόρκη appeared first on BnB News!.