“Μετρητές θορύβου” στα airbnb στο κέντρο της Σεβίλλης

 “Μετρητές θορύβου” στα airbnb στο κέντρο της Σεβίλλης

“Μετρητές θορύβου” θα εγκαθίστανται υποχρεωτικά σε ακίνητα τύπου airbnb στο ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης.

Η απόφαση ελήφθη από τον νέο δήμαρχο της πόλης Χοσέ Λουίς Σανζ μετά τις καταγγελίες για υπερβολικά επίπεδα θορύβου από τους αυξανόμενους αριθμούς τουριστών στο κέντρο της Σεβίλλης, όπου εμφανίζονται οι περισσότερες καταχωρήσεις βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.

Η εγκατάσταση των μετρητών θα παρακολουθεί τα επίπεδα ντεσιμπέλ σε διαμερίσματα σύντομης διαμονής και έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι τα όρια θορύβου τηρούνται.

Σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων θορύβου, οι ιδιοκτήτες του ακινήτου θα λαμβάνουν μήνυμα, που θα τους λέει να επιλύσουν το πρόβλημα αμέσως, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Ο συντηρητικός δήμαρχος της Σεβίλλης είπε στους κατοίκους της παλιάς πόλης της Σάντα Κρουζ (και της Εβραϊκής Συνοικίας) ότι οι κανονισμοί επιβλήθηκαν για να ικανοποιηθεί η επιθυμία τους να «διεκδικήσουν ξανά» τη γειτονιά για τους κατοίκους και να αποφύγουν την «ερημοποίηση» του κέντρου.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα τεθούν επίσης όρια στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να μείνουν σε ένα ακίνητο βραχυχρόνιας μίσθωσης ταυτόχρονα. Εκτιμάται ότι και η ρύθμιση αυτή θα συμβάλει στη μείωση του υπερβολικού θορύβου στο ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης.

The post “Μετρητές θορύβου” στα airbnb στο κέντρο της Σεβίλλης appeared first on BnB News!.