Μεγάλη ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα από γερμανόφωνες χώρες

 Μεγάλη ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα από γερμανόφωνες χώρες

«Η ελληνική αγορά ακινήτων αναπτύσσεται πολύ δυναμικά», αναφέρει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας Handelsblatt, επικαλούμενη σε στοιχεία της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρείας Engel & Völkers στην Ελλάδα. «Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία», αναφέρει η οικονομική εφημερίδα.

Ενώ σύμφωνα και με την Τράπεζα της Ελλάδος οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων αυξήθηκαν κατά 61% στα 788 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι φέτος θα εισρεύσουν 1,7 δις ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων από το εξωτερικό. Αυτό θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 1,45 δισεκατομμυρίων από το 2019.

Η αυξανόμενη ζήτηση οφείλεται και στον κορονοϊό, όπως αναφέρει η Handelsblatt. «Μετά τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ αναζητούν τώρα την ασφάλεια του δικού τους παραθεριστικού ακινήτου».

Πηγή: DW

The post Μεγάλη ζήτηση για ακίνητα στην Ελλάδα από γερμανόφωνες χώρες appeared first on BnB News!.