Καθολικό και Ορθόδοξο Πάσχα στην Ελλάδα: Σε ποιους προορισμούς γεμίζουν τα airbnb

 Καθολικό και Ορθόδοξο Πάσχα στην Ελλάδα: Σε ποιους προορισμούς γεμίζουν τα airbnb

Το Καθολικό Πάσχα το επόμενο σαββατοκύριακο (8 & 9 Απριλίου) και το Ορθόδοξο (15 & 16 Απριλίου) ανοίγουν τη φετινή τουριστική σεζόν, με τα καταλύματα τύπου airbnb να δέχονται κρατήσεις από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Με βάση τα στοιχεία που παρείχε αποκλειστικά στο BnBnews.gr η KeyData, η εταιρεία που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρατήσεων, η Αθήνα και η Κρήτη είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι και για τα δύο σαββατοκύριακα.

Πιο αναλυτικά, το Καθολικό Πάσχα, έχουν γίνει κρατήσεις για 61.500 διανυκτερεύσεις σε καταλύματα τύπου Airbnb, με την πληρότητα να φτάνει σε πανελλαδικό επίπεδο το 22%. Οι περισσότεροι επισκέπτες κάνουν check in στις 7 Απριλίου.

Η Αθήνα έχει την υψηλότερη πληρότητα αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ελλάδα, με 48%. Ωστόσο, ο πιο δημοφιλής προορισμός σε απόλυτους αριθμούς είναι η Κρήτη, με τις κρατήσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο να ανέρχονται σε 11.500 διανυκτερεύσεις.

Η μέση τιμή διανυκτέρευσης (ADR) έχει καλές επιδόσεις στα 163 €, που είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο διαμονών μέχρι στιγμής το 1ο τρίμηνο του 2023 (130 €).

Το Σαββατοκύριακο του Ορθόδοξου Πάσχα

Οι επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση για 66.700 διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα για τις 15 και 16 Απριλίου, κατά το Ορθόδοξο Πάσχα. Έτσι η μέση πληρότητα φτάνει πανελλαδικά το 24%. Αυτό είναι ελαφρώς υψηλότερο από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και 8% υψηλότερο το επόμενο Σαββατοκύριακο (22 και 23 Απριλίου). Οι περισσότεροι επισκέπτες κάνουν check in στις 14 Απριλίου.

Η Νότια Κυνουρία γνωρίζει τη μεγαλύτερη πληρότητα αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ελλάδα, με 67%. Ωστόσο, η Κρήτη και η Αθήνα έχουν τις περισσότερες κρατήσεις επισκεπτών, με 10.400 και 8.000, αντίστοιχα.

Η ADR για το Σαββατοκύριακο είναι 156€, ελαφρώς μικρότερη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερη κατά μέσο όρο από τις τιμές που καταγράφηκαν κατά μέσο όρο το 1ο τρίμηνο του 2023 (130 €).

The post Καθολικό και Ορθόδοξο Πάσχα στην Ελλάδα: Σε ποιους προορισμούς γεμίζουν τα airbnb appeared first on BnB News!.