Η Key Data συνεργάζεται με τον STAMA

 Η Key Data συνεργάζεται με τον STAMA

Η Key Data, ειδική στα δεδομένα βραχυχρόνιας μίσθωσης (STR), γίνεται ο αποκλειστικός συνεργάτης δεδομένων του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων – STAMA Greece.

Η συνεργασία αυτή σημαίνει ότι ο STAMA θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο dashboard της Key Data για τις πληροφορίες της ελληνικής αγοράς, ώστε να βλέπει τις τάσεις της αγοράς και των επιδόσεων του κλάδου σε πραγματικό χρόνο.

O STAMA Greece ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από μια κοινοπραξία διακεκριμένων ελληνικών φορέων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εξοχικών κατοικιών (EHHA) με έδρα τις Βρυξέλλες και είναι ο μοναδικός οργανισμός μελών στη χώρα που εκπροσωπεί εταιρικούς διαχειριστές καταλυμάτων, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 5.000 ακίνητα.

Προνόμια μελών

Σε όλα τα μέλη του STAMA θα προσφερθεί πρόσβαση στα εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας και συγκριτικής αξιολόγησης της Key Data, που περιλαμβάνουν πάνω από 30 βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs), σε προνομιακή τιμή μέλους. Αυτό περιλαμβάνει τη μέση ημερήσια τιμή (ADR), τα έσοδα ανά διαθέσιμο μίσθωμα (RevPAR), την πληρότητα και το παράθυρο κρατήσεων, αλλά επεκτείνεται επίσης σε δεδομένα των αγορών προέλευσης, ώστε να μπορούν οι διαχειριστές ακινήτων να δουν από πού προέρχονται οι ταξιδιώτες υψηλής αξίας.

Σημαντικά δεδομένα

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά σύνολα δεδομένων στα οποία βασίζονται οι διαχειριστές καταλυμάτων και ακινήτων παγκοσμίως για να προσαρμόσουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τα μέλη του συνδέσμου θα έχουν πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο των KPIs εάν εγγραφούν στο Key Data Pro Dashboard.

Επιπρόσθετα, τα μέλη του συνδέσμου θα μπορούν να ενσωματώσουν τα δεδομένα των κρατήσεών τους απευθείας στο Key Data Dashboard μέσω του λογισμικού διαχείρισης ακινήτων (PMS), καθιστώντας εύκολη την κατανόηση των δικών τους επιδόσεων και τη συγκριτική αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου τους σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Η Key Data συγκεντρώνει και ανωνυμοποιεί τα δεδομένα της τοπικής αγοράς, επιπλέον της καθημερινής άντλησης δεδομένων από τους βασικούς διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες (OTA), ώστε να διασφαλίζει ότι προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες αγοράς.

Ο Νάσος Γαβαλάς πρόεδρος του STAMA και CEO Mint Properties δήλωσε:  “Η στρατηγική μας συνεργασία με την Key Data αναβαθμίζει τη θέση του Συνδέσμου μας και της ελληνικής βιομηχανίας βραχυχρόνιων μισθώσεων γενικότερα. Θα συνεργαστούμε για πιο ολοκληρωμένα δεδομένα και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους Έλληνες διαχειριστές ακινήτων και τα μέλη του STAMA να αναπτύξουν τη θέση τους στην αγορά”.

Η Sally Henry, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης EMEA της Key Data, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τον STAMA. Η Ελλάδα είναι μια τόσο σημαντική αγορά και έχει σημειώσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Είναι μια αγορά που δείχνει ξεκάθαρα πώς τα εναλλακτικά καταλύματα μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική τουριστική βιομηχανία και να εδραιώσουν την ελκυστικότητα ενός προορισμού στους διεθνείς επισκέπτες.

Τα μέλη του STAMA έχουν τώρα πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες για την ελληνική αγορά που θα τα βοηθήσουν να σχεδιάσουν το μέλλον και να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για να στηρίξουν τα έσοδα. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν πώς να πηγαίνουν τη συγκριτική αξιολόγηση στο επόμενο επίπεδο με το Pro Dashboard, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας αιχμής στα οποία βασίζονται οι διαχειριστές των ακινήτων μας σε όλο τον κόσμο.

Η ελληνική βιομηχανία βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά υπάρχουν θύλακες όπου η προσφορά έχει αυξηθεί απότομα. Οι επαγγελματίες διαχειριστές ακινήτων σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που μπορούμε να προσφέρουμε, αν θέλουν να πλοηγηθούν σε μια αγορά που παρατηρείται μεγαλύτερος ανταγωνισμός, ιδίως κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής.

Σχετικά με τα Key Data

Η πλατφόρμα της Key Data αντλεί και αναλύει τα πιο ακριβή δεδομένα ενοικίασης διακοπών σε πραγματικό χρόνο που είναι διαθέσιμα στον κλάδο. Εμπιστευόμενη από ιδιοκτήτες ακινήτων, επαγγελματίες διαχειριστές, επενδυτές και DMOs σε όλο τον κόσμο, προσφέρει εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας που βοηθούν στην προώθηση αποφάσεων τιμολόγησης και μάρκετινγκ με καλύτερη πληροφόρηση.

Με μοναδικό τρόπο, η Key Data συνεργάζεται με παρόχους καταλυμάτων σε περισσότερες από 500 διεθνείς αγορές για να αντλεί καθημερινά δεδομένα απευθείας από τις πλατφόρμες κρατήσεών τους.

Συνδυάζοντας τα δεδομένα αυτά με δεδομένα από OTAs, όπως η Airbnb, η Vrbo και η Booking.com, η Key Data συγκρίνει στη συνέχεια αυτά τα μελλοντικά δεδομένα με 45+ KPIs. Η Key Data είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης δεδομένων της Vacation Rental Management Association (VRMA).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα keydatadashboard.com.

The post Η Key Data συνεργάζεται με τον STAMA appeared first on BnB News!.