Η Airbnb στην Αθήνα – περιοχές, τιμές και οικοδεσπότες τον Σεπτέμβριο

 Η Airbnb στην Αθήνα – περιοχές, τιμές και οικοδεσπότες τον Σεπτέμβριο

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την παρουσία της Airbnb στην Αθήνα «βγάζει» έρευνα της εταιρείας μάρκετινγκ Tourix. Τα στοιχεία αφορούν τα δεδομένα των καταλυμάτων της πλατφόρμας για τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ιδού, λοιπόν, τα ευρήματα της ανάλυσης:

** Συνολικά, στην περιοχή της Αθήνας, υπάρχουν περίπου 12.000 καταλύματα στην πλατφόρμα του Airbnb.

** Η προσφορά καταλυμάτων στην Αθήνα μέσω της Airbnb είναι ανοδική (+25% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021).

** Οι 3 κορυφαίες περιοχές της Αθήνας με τα περισσότερα καταλύματα είναι η Πλάκα, ο Νέος Κόσμος και το Κουκάκι.

** Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε κατάλυμα της Airbnb στην Αθήνα είναι στα 95€ (+9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021).

** Οι 3 περιοχές με την υψηλότερη τιμή ανά διανυκτέρευση είναι το Ζάππειο, το Πολύγωνο και η Πλάκα.

** Στην Αθήνα: το 88% των καταλυμάτων είναι ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα. Περίπου 10% των καταλυμάτων είναι ιδιωτικά δωμάτια. Μόλις 2% των καταλυμάτων είναι δωμάτια ξενοδοχείων ή κοινόχρηστα δωμάτια.

Ανάλυση σε σχέση με τους Οικοδεσπότες

** Συνολικά στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 6 χιλιάδες οικοδεσπότες που διαθέτουν καταλύματα μέσω της Airbnb.

** Το 76% των οικοδεσποτών είναι διαχειριστές άνω του ενός καταλύματος στην πλατφόρμα. Τα επιπλέον καταλύματα είναι είτε στην περιοχή της Αθήνας είτε αλλού.

** Η πλειοψηφία των οικοδεσποτών απαντά μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή που κάποιος χρήστης στείλει ένα μήνυμα (77% των οικοδεσποτών). Το 11% των οικοδεσποτών μέσα σε μερικές ώρες, το 7% μέσα στην ίδια μέρα και το 5% μέσα σε μερικές μέρες.

** Ακόμη, το 31% των οικοδεσποτών είναι superhosts.

Airbnb – Αθήνα: Τι δείχνει η ανάλυση των 537 χιλ. αξιολογήσεων από ταξιδιώτες

** Ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει τους ταξιδιώτες στην απόφασή τους για ένα κατάλυμα, είναι οι κριτικές του καταλύματος. Οι αξιολογήσεις είναι από τους σημαντικότερους δείκτες που πιστοποιούν κατά κάποιον τρόπο την ποιότητα του καταλύματος και του οικοδεσπότη.

** Ο μέσος όρος αξιολογήσεων σε καταλύματα της Αθήνας είναι 4.73/5, όπως αυτός διαμορφώνεται από τις 537 χιλιάδες κριτικές σε καταλύματα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

** Για την επικοινωνία με τους χρήστες, οι οικοδεσπότες στην Αθήνα παίρνουν βαθμολογία κατά μέσο όρο 4.85/5.

** Τις καλύτερες κριτικές έχουν το Πολύγωνο, η περιοχή γύρω από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών και η συνοικία Ελληνορώσων.

** Οι 3 περιοχές με τους χαμηλότερους μέσους όρους αξιολογήσεων είναι ο Άγιος Ελευθέριος, τα Πατήσια και η Ριζούπολη.

** Αποκλειστικά λόγω τοποθεσίας, τις καλύτερες αξιολογήσεις έχει το Κολωνάκι, το Κουκάκι και η συνοικία της Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Θανάσης Αθανασιάδης, υπεύθυνος του τμήματος Data & Business Analytics της Tourix: “Η δραστηριότητα της Airbnb στην Αθήνα συνεχίζει να έχει την αυξητική τάση των τελευταίων χρόνων. Αυτό αποτυπώνεται από την αύξηση των διαθέσιμων καταλυμάτων και των οικοδεσποτών. Από την άλλη, όσο η προσφορά καταλυμάτων στην Airbnb αυξάνεται, έτσι και οι οικοδεσπότες φαίνεται να δίνουν έμφαση στην εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών ως σημείο για απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος, αντιλαμβανόμενοι την αξία που δίνει η ικανοποίησή τους. Αυτό γιατί η ικανοποίηση των ταξιδιωτών οδηγεί σε θετικές αξιολογήσεις και δυνητικά σε περισσότερες κρατήσεις και έσοδα.”.

** Η έρευνα αποτελεί εγχείρημα της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την Αθήνα ως ταξιδιωτικό προορισμό.

The post Η Airbnb στην Αθήνα – περιοχές, τιμές και οικοδεσπότες τον Σεπτέμβριο appeared first on BnB News!.