Η Airbnb “παγώνει” τα Experiences – στρατηγική επιλογή ή πισωγύρισμα;

 Η Airbnb “παγώνει” τα Experiences – στρατηγική επιλογή ή πισωγύρισμα;

«Παγώνει» την είσοδο νέων εμπειριών στο σύστημα Airbnb Experiences η δημοφιλής πλατφόρμα. «Στο πλαίσιο της εστίασής μας στην τελειοποίηση της βασικής υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων των Airbnb Experiences, διακόπτουμε την υποβολή όλων των νέων Εμπειριών», ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της Airbnb Experiences και αναμένουμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες τους επόμενους μήνες», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση.

Η Airbnb είπε ότι η παύση των νέων καταχωρήσεων δεν επηρεάζει τις υπάρχουσες Εμπειρίες, οι οποίες είναι δραστηριότητες που διευθύνονται από τοπικούς οικοδεσπότες και στοχεύουν να προσφέρουν στους ανθρώπους μια «τοπική ταξιδιωτική εμπειρία».

Η παύση έρχεται ένα χρόνο αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Chesky χαρακτήρισε το Airbnb Experiences μια «τεράστια ευκαιρία» και μια «μεγάλη περιοχή επένδυσης τα επόμενα χρόνια».

Η Airbnb είχε θέσει στο παρελθόν το προϊόν σε αναμονή λόγω της πανδημίας και το επανάφερε πέρυσι.

Γιατί “παγώνουν” οι Εμπειρίες;

Η ανακοίνωση της Airbnb δεν δίνει καμία πραγματική αιτιολογία για την απόφασή της.

Άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν διάφορους πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί η πλατφόρμα να οδηγήθηκε στο πάγωμα.

Ένας από αυτούς είναι η έλλειψη συνδεσιμότητας με συστήματα τρίτων. Η Airbnb απαιτεί από τους οικοδεσπότες των Experiences να χρησιμοποιούν το δικό της οικοσύστημα για να διαχειρίζονται τις κρατήσεις τους. Αυτό δε αποτελεί πρόβλημα για τους μεμονωμένους οικοδεσπότες. Όμως για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν ήδη κάποιο κανάλι διανομής, αυτό δεν είναι ιδανική κατάσταση. Ίσως η Airbnb να αξιοποιήσει αυτό το «διάλειμμα» για να ενσωματώσει κάποια πιο plug-and-play κανάλια διανομής.

Άλλοι πάλι σημειώνουν ότι η Airbnb δεν έδωσε ποτέ πραγματική βάση στο κομμάτι των Experiences. Με ανταγωνιστές όπως η Viator και η GetYourGuide να εξυπηρετούν με αρτιότερο τρόπο τη ζήτηση για εμπειρίες, η Airbnb έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Ειδικά σε μια εποχή που οι ταξιδιωτικές τάσεις έχουν ψηλά στη λίστα τους την επαφή με την τοπική κουλτούρα και την απόκτηση αυθεντικών εμπειριών.

The post Η Airbnb “παγώνει” τα Experiences – στρατηγική επιλογή ή πισωγύρισμα; appeared first on BnB News!.