Ελληνικές startups για τη βραχυχρόνια μίσθωση
Ο τουρισμός πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και ανοίγει την πόρτα σε νέες ευκαιρίες εργασίας. Ειδικότερα στη χώρα μας, πολλές startups έχουν ανθίσει από μία ιδέα, σε ακμάζουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες με διεθνή εμβέλεια. Κάποιες από αυτές μάλιστα απευθύνονται και στη βραχυχρόνια μίσθωση. Οι πιο κάτω startups έχουν παρουσιαστεί και στα συνέδρια ShortStay (ex BnB) Greece που διοργανώνονται εδώ και 5 χρόνια στην Αθήνα.
Hosthub (πρώην Syncbnb)
Ιδρυτές: Αλέξανδρος Καραβίτης, Πέτρος Ζιώγας
Η Hosthub είναι ένα all-in-one software, που βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές να ανεβάσουν τα ακίνητά τους σε πολλαπλές πλατφόρμες. Γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της έψαχναν να βρουν μια πλατφόρμα που θα συγχρονίζει τα ημερολόγιά τους σε πραγματικό χρόνο.
Ξεκίνησε το 2018 από τις ΗΠΑ, σαν channel manager, βοηθώντας τους hosts να ανεβάζουν τα ακίνητά τους σε πολλαπλές πλατφόρμες αποφεύγοντας τις διπλοκρατήσεις. Την ίδια χρονιά, άνοιξε υποκατάστημα και στην Ελλάδα. Πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης (all-in-one software).
Σήμερα, απασχολεί 25 εργαζόμενους, ενώ το πελατολόγιό της προέρχεται από 87 χώρες.
Η Hosthub ήταν ο grand sponsor του ShortStay Conference 2023.
Tourmie
Ιδρυτές: Στέλιος Χρηστάκης, Γιώργος Χρηστάκης, Γιάννης Μακρίδης
Η Tourmie είναι μία ολοκληρωμένη Guest Experience εφαρμογή, η οποία βοηθάει τουριστικά καταλύματα να συνδεθούν με τοπικούς παρόχους υπηρεσιών, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των επισκεπτών τους. Η ιδέα ξεκίνησε το 2020 από τον Στέλιο Χρηστάκη, τον Γιώργο Χρηστάκη και τον Γιάννη Μακρίδη στο Ηράκλειο Κρήτης, με τους δύο πρώτους να είναι ιδιοκτήτες και διαχειριστές καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σήμερα, η Tourmie όχι μόνο συνδέει τουριστικά καταλύματα με τοπικές επιχειρήσεις, αλλά τα βοηθάει και να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες τους.
Έπειτα από δύο χρόνια, η ομάδα πλέον έχει διευρύνει το πελατολόγιο της σε όλη την Ελλάδα και έχει διακριθεί με τρία σημαντικά βραβεία καινοτομίας, από τον CapsuleT Accelerator, τον επιταχυντή startups του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το Envolve Entrepreneurship Greece. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία σχεδιάζει τις διαδικασίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της και στο εξωτερικό, όπως την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ έχει ήδη εγγεγραμμένους χρήστες σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, το Μεξικό, Ινδονησία κ.α. Τα μέλη της ομάδας τους τελευταίους 6 μήνες έχουν διπλασιαστεί.
Tasteat
Η tasteat απευθύνεται αποκλειστικά στον χώρο της φιλοξενίας φέρνοντας την εστίαση στο προσκήνιο των βραχυχρόνιων καταλυμάτων. Μέσω της tasteat, οι επισκέπτες, έχουν πρόσβαση στις καλύτερες γεύσεις της γειτονιάς που διαμένουν, εντός της άνεσης των καταλυμάτων τους. Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, κρασί, cocktail ή ό,τι άλλο ο οικοδεσπότης επιλέξει να προτείνει στους καλεσμένους του. Μόλις σε 4 μήνες η tasteat έχει ήδη ενεργή παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Κάρυστο. Και συνεχίζει τη δυναμική της επέκταση για να καλύψει άμεσα περισσότερες περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Η εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη του 2022 και η ομάδα της tasteat συνδυάζει πολλά χρόνια εμπειρίας στον τομέα της φιλοξενίας, της εστίασης και της τεχνολογίας.
Welcome PickUps
Ιδρυτές: Αλέξανδρος Τρίμης, Σάββας Γεωργίου
«Η Welcome είναι εδώ για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι άνθρωποι ανακαλύπτουν έναν νέο προορισμό». Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, και δίνει μια ιδέα για την ολιστική προσέγγιση της εταιρείας στις μετακινήσεις ενός επισκέπτη. Από τη στιγμή της άφιξης μέχρι την αναχώρηση, η Welcome αναλαμβάνει όλες τις ταξιδιωτικές του ανάγκες. Ιδρύθηκε το 2015 στην Αθήνα. Σήμερα, η Welcome PickUps έχει παρουσία σε 100 πόλεις παγκοσμίως.
The post Ελληνικές startups για τη βραχυχρόνια μίσθωση appeared first on BnB News!.