Εκτός αγοράς φέτος τα παλιά ακίνητα με τα έπιπλα της γιαγιάς

 Εκτός αγοράς φέτος τα παλιά ακίνητα με τα έπιπλα της γιαγιάς

Χαμηλές πληρότητες αυτό το καλοκαίρι καταγράφουν τα παλιά ακίνητα, άνω των 30 ετών, με διακόσμηση εκείνης της εποχής. Αυτό αναδεικνύεται από τα στοιχεία κρατήσεων στις μεγάλες πλατφόρμες, όπως η Airbnb και η Vrbo.

Αντίθετα, οι πολυτελείς κατοικίες και εξοχικά καταγράφουν υψηλή ζήτηση, καθώς υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία ταξιδιωτών, που έχει την οικονομική άνεση για να επιλέγει πολυτελή διαμονή στις διακοπές της.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της AirDNA, Jamie Lane, δήλωσε σχετικά στο Βusiness Insider του Μεξικού, ότι οι ταξιδιώτες με μέτριο προϋπολογισμό βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Έχουν υψηλές προσδοκίες και αναζητούν αισθητικά ευχάριστες καταχωρήσεις ακινήτων.

Οι ξεπερασμένοι εσωτερικοί χώροι και η κατώτερη αισθητική οδηγούν σε χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας σε παλιά ακίνητα, τόνισε. «Σε γενικές γραμμές, το συμπέρασμα είναι ότι η αγορά θέλει ακίνητα υψηλότερης ποιότητας», πρόσθεσε.

«Δεν γίνεται να έχουμε τα έπιπλα της γιαγιάς 30 ετών στη θέση τους, να τα νοικιάζουμε και να περιμένουμε καλά επίπεδα πληρότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μεγάλος χαμένος της σεζόν

Αυτοί οι «πεισματάρηδες» οικοδεσπότες, που επιμένουν σε υψηλές τιμές για τέτοια ακίνητα, θα βρεθούν εκτός αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις διαχειριστών.

Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές το φετινό καλοκαίρι γιατί είναι το πιο ανταγωνιστικό για τους οικοδεσπότες τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα έσοδα των οικοδεσποτών αναμένεται να μειωθούν κατά μέσο όρο φέτος για πρώτη φορά μετά την πανδημία, σύμφωνα με την AirDNA. Ομοίως, τα μέσα ποσοστά πληρότητας προβλέπεται επίσης να μειωθούν ελαφρώς, στο 56% από 58% το 2022.

Οικοδεσπότες είπαν στο Insider, δεδομένων των τάσεων που βλέπουν στις κρατήσεις, τα παλαιά ακίνητα χαμηλής αισθητικής και υπηρεσιών θα είναι ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Είναι μια τάση που θα παραμείνει, προέβλεψε ο επικεφαλής οικονομολόγος του AirDNA, Jamie Lane.

«Καθώς οι βραχυχρόνιες μισθώσεις γίνονται όλο και πιο mainstream, θα υπάρξουν μεγαλύτερες προσδοκίες που θα συμβαδίζουν με αυτό», είπε στο Insider.

Η Airbnb αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα πολυτελή ακίνητα πάνε καλά χωρίς προσπάθεια

Τα πολυτελή ακίνητα παραμένουν δημοφιλή με πολύ καλές κρατήσεις, κυρίως επειδή η πελατεία τους απομακρύνεται από την οικονομική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό, ανέφεραν στο Insider οι διαχειριστές ακινήτων βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

«Είναι μια εντελώς διαφορετική πελατεία. Δεν τους απασχολεί μια βουτιά στο χρηματιστήριο ή αν περιμένουμε ύφεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Phoenix Ric Kenworthy, ο οποίος επιβλέπει 92 ακίνητα.

Πέντε από τις καταχωρίσεις του Kenworthy εμπίπτουν σε αυτό το επίπεδο πολυτελείας. Έχουν πισίνες υπερχείλισης, στήσιμο bocce, γήπεδα pickleball και κοστίζουν έως και $800 ανά διανυκτέρευση. Ο Kenworthy είπε ότι αυτά τα ακίνητα έχουν ήδη κρατήσεις που υπερβαίνουν το 80% αυτό το καλοκαίρι, υψηλότερα από τον προβλεπόμενο μέσο όρο του 56%.

Στο Lake Arrowhead, η μάνατζερ Katie Kay Mead, η οποία επιβλέπει επτά Airbnbs, βλέπει μια παρόμοια τάση.

Ένα πολυτελές σπίτι πέντε υπνοδωματίων στη λίμνη που διαχειρίζεται, διαθέτει αίθουσα παιχνιδιών, υδρομασάζ και ονειρική θέα στο νερό. Αυτήν τη στιγμή νοικιάζεται για 600 $ ανά διανυκτέρευση και η Mead είπε ότι έχει ήδη κρατήσεις για όλα τα Σαββατοκύριακα αυτό το καλοκαίρι.

The post Εκτός αγοράς φέτος τα παλιά ακίνητα με τα έπιπλα της γιαγιάς appeared first on BnB News!.