Εκτόξευση της Airbnb στo γ’ τρίμηνο του 2022

 Εκτόξευση της Airbnb στo γ’ τρίμηνο του 2022

Το γ’ τρίμηνο του 2022 ήταν το πιο κερδοφόρο και με τις καλύτερες επιδόσεις στα περισσότερα μεγέθη στην ιστορία της Airbnb, παρά τις γεωπολιτικές και μακροοικονομικές αντιξοότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε η εταιρεία:

Το γ’ τρίμηνο του 2022, οι κρατήσεις για διανυκτερεύσεις και εμπειρίες ανήλθαν σε σχεδόν 100 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Η ακαθάριστη αξία των κρατήσεων αυξήθηκε κατά 31% σε 15,6 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα αυτό το τρίμηνο έφτασαν στα 2,9 δισ. δολάρια (αύξηση 29%) – η καλύτερη επίδοση τριμήνου στην ιστορία της Airbnb.
Επίσης το γ΄ τρίμηνο καταγράφηκε ως το πιο κερδοφόρο τρίμηνο. Είχε καθαρά έσοδα 1,2 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 46% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2021.
Η μακροχρόνια διαμονή και τα ταξίδια εκτός πόλης διατηρούν την ισχύ τους, εξαιτίας της εξ αποστάσεως εργασίας.
Οι κρατήσεις για μακροχρόνιες διανυκτερεύσεις παρέμειναν σταθερές και αποτελούν το 20% του συνόλου των διανυκτερεύσεων. Η πλειονότητα πραγματοποιείται στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) και τη Βόρεια Αμερική.
Ανέκαμψαν τα αστικά και τα διασυνοριακά ταξίδια, τα οποία αποτελούσαν τη συντριπτική πλειονότητα των εργασιών της Airbnb πριν την πανδημία. Ανοδική η πορεία των διασυνοριακών ταξιδιών σε όλες τις περιοχές κατά 58% από πέρυσι. Αύξηση και στις κρατήσεις για διανυκτερεύσεις σε αστικές περιοχές κατά 27%. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, οι επιδόσεις υστερούν έναντι του 2019.

Η κρίση φέρνει νέους οικοδεσπότες

Το γ’ τρίμηνο υπήρξε ισχυρή αύξηση των νέων οικοδεσποτών στην Airbnb. Ακριβώς όπως και κατά τη Μεγάλη Ύφεση το 2008, όταν ξεκίνησε η Airbnb, όταν οι άνθρωποι είχαν ανάγκη για επιπλέον εισόδημα.

Γι’ αυτό, στις 16 Νοεμβρίου η πλατφόρμα θα παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο, εξαιρετικά εύκολο τρόπο που θα επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ανεβάζουν το σπίτι τους στην πλατφόρμα.

Σε μια συνομιλία με χρηματιστηριακούς αναλυτές, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, είπε ότι αναμένει περισσότερες μακροχρόνιες και διασυνοριακές διαμονές. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για απομακρυσμένη και υβριδική εργασία.

«Η ευελιξία ήρθε για να μείνει», τόνισε ο κ. Chesky. «Νομίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα εργαστούν εξ αποστάσεως ή με υβριδικό τρόπο σε πέντε χρόνια από τώρα από ό,τι σήμερα».

Έτσι λοιπόν, η Airbnb βλέπει έναν αυξανόμενο αριθμό οικοδεσποτών λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

The post Εκτόξευση της Airbnb στo γ’ τρίμηνο του 2022 appeared first on BnB News!.