Εκτόξευση για τον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης μέχρι το 2030

 Εκτόξευση για τον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης μέχρι το 2030

Ετήσια άνοδος περίπου 11% στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αναμένεται την επόμενη 7ετία. Η αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς αναμένεται να φτάσει τα 229 δισ. δολάρια έως το 2030, από περίπου 101 δισ. δολάρια το 2022, σύμφωνα με έρευνα της Vantage Market Research.

Ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες, που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων, παρά τους περιοριστικούς κανόνες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, είναι:

** Η αυξανόμενη δημοτικότητα των διαδικτυακών πλατφορμών που συνδέουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τους ενοικιαστές.

Η επέκταση των πλατφορμών, όπως η Airbnb και η TripAdvisor, όπως τονίζεται στην έρευνα, έχει διευρύνει εντυπωσιακά την εμβέλεια της αγοράς Βραχυχρόνιας Μίσθωσης και την έχει καταστήσει πιο προσιτή στους ιδιοκτήτες ακινήτων και στους ταξιδιώτες.

Αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων έναν εύκολο τρόπο να νοικιάζουν δωμάτια ή ολόκληρα σπίτια, ενώ παράλληλα παρέχουν στους ταξιδιώτες ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών διαμονής. Επιπλέον, με την ευκολία των ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων και πληρωμών, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση έναντι των ξενοδοχείων για πολλούς ταξιδιώτες.

Οι πλατφόρμες αυτές παρέχουν επίσης ευελιξία και εξατομικευμένες εμπειρίες, γεγονός που αυξάνει τη δημοφιλία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Η πανδημία COVID-19, εξάλλου, έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν ενοικιάσεις που προσφέρουν ιδιωτικότητα, καθαριότητα και κοινωνική απόσταση. Ως αποτέλεσμα, τα ενοικιαζόμενα καταλύματα για διακοπές έχουν γίνει μια πιο ελκυστική επιλογή για απομακρυσμένη εργασία και παρατεταμένη διαμονή.

Η αγορά αναμένεται να συνεχίσει την αναπτυξιακή της τροχιά τα επόμενα χρόνια, με γνώμονα τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και την αυξανόμενη δημοτικότητα των βραχυπρόθεσμων διαμονών.

** Η αύξηση των τιμών των ακινήτων

Η αύξηση των τιμών των ακινήτων έχει καταστήσει πλέον δύσκολη την επένδυση σε ακίνητα μακροπρόθεσμης μίσθωσης. Γι’ αυτό διαπιστώνεται, αυξημένη ζήτηση για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς προσφέρουν μια καλύτερη απόδοση στον επενδυτή.

Επιπλέον, οι αυξήσεις τιμών ωθούν όλο και περισσότερους ταξιδιώτες σε τέτοια καταλύματα.

** Οι εξελίξεις στην τεχνολογία φέρνουν επανάσταση στην αγορά

Ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης υιοθετεί προηγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές για να βελτιώσει τις προσφορές υπηρεσιών.

Αυτό φέρνει επανάσταση στην αγορά, παρέχοντας μια βελτιωμένη εμπειρία πελατών. Ταυτόχρονα απλοποιεί τις κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι αναδυόμενες αγορές

Η μελέτη παρουσιάζει επίσης τις αναδυόμενες αγορές, που προσφέρουν προσοδοφόρες ευκαιρίες. Είναι η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία, όπου διαπιστώνεται αυξημένο διαθέσιμο εισόδημα, αστικοποίηση και ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης. Όλα αυτά δημιουργούν ζήτηση για χώρους βραχυπρόθεσμης ενοικίασης. Αυτό παρουσιάζει προσοδοφόρες ευκαιρίες για τους παράγοντες της αγοράς να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και να αξιοποιήσουν αυτές τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Κορυφαίες τάσεις στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης

** Μια τάση που αναμένει να δει η Vantage Market Research (VMR) στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι η αυξημένη ζήτηση για παρατεταμένες διαμονές (εβδομάδες ή και μήνες, αντί για λίγες μέρες).

** Μια άλλη τάση που προβλέπει η VMR ότι θα συνεχιστεί στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι η υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας.

Πολλοί διαχειριστές βραχυχρόνιας μίσθωσης υιοθετούν νέες τεχνολογίες, όπως έξυπνες κλειδαριές και συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτοματοποιημένα συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων και ανέπαφες πληρωμές, για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών και τον εξορθολογισμό των λειτουργιών.

** Αναμένεται άνοδος στις επενδύσεις συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών για βραχυχρόνια μίσθωση.

Αυτό το τμήμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των ταξιδιωτών που αναζητούν περισσότερο χώρο, ιδιωτικότητα και ανέσεις από ό,τι μπορούν να προσφέρουν τα παραδοσιακά ξενοδοχεία.

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες όταν ταξιδεύουν και η διαμονή σε ένα τέτοιο συγκρότημα κατοικιών τους κάνει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, μακριά από το σπίτι.

Το τμήμα αυτό επωφελείται επίσης από τις αυξημένες επενδύσεις από εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων και εταιρειών φιλοξενίας. Αρκετοί κατασκευαστές πολυτελών θέρετρων έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν ιδιωτικές κατοικίες στα θέρετρά τους, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν τα ακίνητά τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα ροή εσόδων τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

The post Εκτόξευση για τον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης μέχρι το 2030 appeared first on BnB News!.