Γαλλία | Εκτός βραχυχρόνιας μίσθωσης τα σπίτια με κακή μόνωση

 Γαλλία | Εκτός βραχυχρόνιας μίσθωσης τα σπίτια με κακή μόνωση

Η Γαλλία θα απαγορεύσει τη βραχυχρόνια μίσθωση στα σπίτια και διαμερίσματα με κακή μόνωση. Αυτό θα συμβεί από την 1η Ιανουαρίου 2023 όταν μπει σε εφαρμογή η νέα νομοθεσία για την προστασία του κλίματος.

Με τους νέους κανόνες, οι ιδιοκτήτες σπιτιών με κακή μόνωση δεν θα έχουν πλέον άδεια να νοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσα από πλατφόρμες όπως η Airbnb. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός στέγασης Olivier Klein, η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι τα ακίνητα που φέρουν την ένδειξη G στη διάγνωση ενεργειακής απόδοσης, δεν θα καταλήξουν στη βραχυχρόνια αγορά.

Ο νόμος για το κλίμα στη Γαλλία έχει βάλει στο στόχαστρο τις κατοικίες με κακή μόνωση. Ο λόγος είναι ότι καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση του χώρου. Έως το 2034, όλα τα διαμερίσματα και τα σπίτια με κακή μόνωση — με τις ετικέτες E, F και G — θα απαγορευθούν σταδιακά από την αγορά μακροχρόνιας ενοικίασης.

Ο Ian Brossat, αναπληρωτής της δημάρχου του Παρισιού Anne Hidalgo για θέματα στέγασης, χαιρέτισε τις δηλώσεις του υφυπουργού. «Εδώ και μήνες προειδοποιούσαμε γι’ αυτό το σκάνδαλο», είπε. Τον Οκτώβριο, η Airbnb ανακοίνωσε επένδυση 1 εκατομμυρίου ευρώ στη Γαλλία για να υποστηρίξει τα σχέδια ενεργειακής ανακαίνισης των οικοδεσποτών.

Ο Olivier Klein υπονόησε επίσης ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τα δημοσιονομικά πλεονεκτήματα από την ενοικίαση τουριστικών καταλυμάτων. “Πρέπει να υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη στις δημοσιονομικές σχέσεις με τα επιπλωμένα τουριστικά καταλύματα σε σύγκριση με ένα μη τουριστικό κατάλυμα. Εργαζόμαστε για αυτό», πρόσθεσε.

Στην Ελλάδα, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτιρίου ισχύει για όλα τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από το 2021.

The post Γαλλία | Εκτός βραχυχρόνιας μίσθωσης τα σπίτια με κακή μόνωση appeared first on BnB News!.