Αirbnb | Η Ελλάδα ο πιο ρομαντικός προορισμός στον κόσμο

 Αirbnb | Η Ελλάδα ο πιο ρομαντικός προορισμός στον κόσμο

Η Ελλάδα είναι ο «πιο ρομαντικός προορισμός» στον κόσμο της Airbnb, έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ζευγαριών που ταξιδεύουν εκεί.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Airbnb, με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Ελλάδα έρχεται επίσης στη δεύτερη θέση παγκοσμίως ως προς τους “πιο ρομαντικούς ταξιδιώτες” με κριτήριο το ποιοι ταξιδεύουν περισσότερο ως ζευγάρια.

Αναλυτικά οι δύο λίστες:

Οι 10 πιο ρομαντικοί προορισμοί

Η Airbnb εξέτασε ποιες χώρες είναι πιο δημοφιλείς για ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί. “Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα, που φημίζεται για την καταγάλανη θάλασσα και τις πανέμορφες παραλίες της, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως πιο ρομαντικός προορισμός”, σημειώνει. Ιδού το top 10:

Ελλάδα
Ουγγαρία
Πορτογαλία
Ιταλία
Φιλιππίνες
Ολλανδία
Κόστα Ρίκα
Κορέα
Ινδία
Αργεντινή

Οι πιο ρομαντικοί ταξιδιώτες

Κοιτάζοντας από ποιες χώρες ταξιδεύουν τα περισσότερα ζευγάρια, η Airbnb διαμορφώνει τη λίστα των «πιο ρομαντικών ταξιδιωτών» από όλο τον κόσμο – ή τουλάχιστον ποιοι ταξιδεύουν περισσότερο σε ζευγάρια. Ιδού το top10 αυτής της κατηγορίας:

Ολλανδία
Ελλάδα
Κορέα
Γερμανία
Φιλιππίνες
Ουγγαρία
Αυστρία
Ιταλία
Ηνωμένο Βασίλειο
Αργεντινή

Οι προορισμοί με τις καλύτερες τιμές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η πλατφόρμα διαμόρφωσε και μια λίστα με ρομαντικούς προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη και η Βραζιλία, με ελκυστικές τιμές, όπου η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται μεταξύ $25 και $58 USD.

Το top10 σε αυτή την κατηγορία:

Ταϊλάνδη
Ινδία
Μαλαισία
Φιλιππίνες
Αργεντινή
Κολομβία
Βραζιλία
Ιαπωνία
Ουγγαρία
Νότια Αφρική

Συμβουλές για τους οικοδεσπότες

Με τις τιμές σχεδόν για τα πάντα να εκτινάσσονται στα ύψη, η φιλοξενία στην Airbnb μπορεί να είναι μια οικονομική λύση για πολλούς, αναφέρει η πλατφόρμα. Συνιστά στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιήσουν εργαλεία όπως η Έξυπνη τιμολόγηση για να αλλάζουν αυτόματα τις τιμές διανυκτέρευσης με βάση τη ζήτηση . Με αυτήν την επιλογή μπορούν να ορίζουν όρια διακύμανσης και να προσαρμόζουν συγκεκριμένες νυχτερινές τιμές ανά πάσα στιγμή.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών έως και αμέσως μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, οι οικοδεσπότες κέρδισαν σχεδόν 550 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως με τον τυπικό οικοδεσπότη να κερδίζει λίγο περισσότερα από 400 δολάρια την ίδια περίοδο.

Τώρα, τονίζει η Airbnb, είναι η καλύτερη στιγμή για να συμμετάσχετε στην αυξανόμενη κοινότητα των Hosts. Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, οι νέοι οικοδεσπότες παγκοσμίως κέρδισαν πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Και οι οικοδεσπότες σημειώνουν μεγάλη επιτυχία εξασφαλίζοντας κρατήσεις γρήγορα. Οι μισές καταχωρίσεις που ενεργοποιήθηκαν και κρατήθηκαν το 3ο τρίμηνο του 2022 παγκοσμίως έλαβαν την πρώτη τους κράτηση εντός τριών ημερών.

The post Αirbnb | Η Ελλάδα ο πιο ρομαντικός προορισμός στον κόσμο appeared first on BnB News!.