Αλλάζει η Airbnb την ακύρωση κράτησης χωρίς συνέπειες

 Αλλάζει η Airbnb την ακύρωση κράτησης χωρίς συνέπειες

Αλλαγές στη ακύρωση μιας κράτησης από τον οικοδεσπότη έτσι ώστε να μην έχει συνέπειες λανσάρει η Airbnb. Οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 9 Οκτωβρίου 2023.

Όπως ενημέρωσε η Airbnb, καταργείται η επιλογή «Η καταχώριση δεν ταιριάζει στις ανάγκες των επισκεπτών» ως έγκυρη αιτία για έναν οικοδεσπότη να ακυρώσει μια κράτηση Instant Book χωρίς χρεώσεις ή άλλες συνέπειες.

Η Airbnb αναφέρει:

Εάν ένας οικοδεσπότης στην Airbnb πρέπει να προχωρήσει σε ακύρωση κράτησης για αναπόφευκτους λόγους, θα συνεργαστούμε μαζί του και θα βοηθήσουμε τους επισκέπτες του να βρουν άλλο μέρος για να μείνουν, χωρίς ο οικοδεσπότης να επιβαρύνεται με τέλη ακύρωσης. Αυτές οι καταστάσεις περιλαμβάνουν:

Έγκυροι λόγοι εκτός ελέγχου του οικοδεσπότη, όπως επισκευές έκτακτης ανάγκης (όπως διαρροή αερίου ή διάρρηξη σωλήνα) ή σοβαρή προσωπική ασθένεια που εμποδίζει τη φιλοξενία.
Απόδειξη ότι ένας επισκέπτης σκοπεύει να παραβιάσει τους κανόνες του σπιτιού, να κάνει ένα μη εξουσιοδοτημένο πάρτι ή να παραβιάσει με άλλον τρόπο την Πολιτική μας για πάρτι και εκδηλώσεις.
Μια ελαφρυντική περίσταση, όπως δηλωμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και επιδημίες ή κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Εάν ένας host χρησιμοποιεί το Instant Book, ενδέχεται να μπορεί να ακυρώσει για πρόσθετους έγκυρους λόγους χωρίς συνέπειες υπό ορισμένες συνθήκες. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Ο επισκέπτης ξεκαθαρίζει ότι πιθανότατα θα παραβιάσει έναν από τους κανόνες του σπιτιού του οικοδεσπότη, όπως να φέρει ένα κατοικίδιο ή να καπνίσει.
Η καταχώριση δεν ταιριάζει στις ανάγκες των επισκεπτών – για παράδειγμα, εάν δεν είναι κατάλληλη για οικογένειες ή κατοικίδια.
Ο επισκέπτης έχει αρκετές αρνητικές κριτικές ή έλλειψη πληροφοριών προφίλ που ανησυχούν τον οικοδεσπότη.

Οι οικοδεσπότες θα μπορούν να ακυρώσουν online κρατήσεις Instant Book τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο για αυτούς τους λόγους – μετά από αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ακυρώσουν χωρίς συνέπειες. Διαφορετικά, θα ισχύουν χρεώσεις. Εάν ένας οικοδεσπότης ακυρώσει μεγάλο αριθμό κρατήσεων Instant Book, μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσει το Instant Book.

Για ακύρωση κράτησης σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να ζητηθεί από έναν οικοδεσπότη να υποβάλει απόδειξη στην Airbnb. Για παράδειγμα, μπορεί να τους ζητηθεί να παράσχουν φωτογραφίες, βίντεο και άλλη τεκμηρίωση σε περίπτωση επείγουσας επισκευής ή επιστολή από γιατρό σε περίπτωση σοβαρής προσωπικής ασθένειας.

Εάν ένας οικοδεσπότης δεν μπορεί να τηρήσει μια κράτηση, είναι δική του ευθύνη να ακυρώσει εγκαίρως για να δώσει στον καλεσμένο του χρόνο να προσαρμόσει τα σχέδιά του. Εάν η ώρα του check-in είναι εντός 24 ωρών, η επιλογή ακύρωσης διαδικτυακά δεν θα είναι διαθέσιμη – θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εάν ένα πρόβλημα προέρχεται από πάροχο λογισμικού API και ως αποτέλεσμα ο οικοδεσπότης πρέπει να ακυρώσει μια κράτηση, ο οικοδεσπότης πρέπει να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τη διακοπή λειτουργίας ή το περιστατικό του παρόχου λογισμικού API προς εξέταση όταν ζητά απαλλαγή από τέλη και συνέπειες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι οικοδεσπότες δεν θα πρέπει ποτέ να ακυρώσουν για οποιονδήποτε λόγο που παραβιάζει την Πολιτική μας κατά των διακρίσεων και τυχόν παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τους λόγους ακύρωσης μπορεί να οδηγήσουν σε συνέπειες.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν η κατάστασή σας πληροί τις προϋποθέσεις εδώ, επικοινωνήστε μαζί μας προτού ακυρώσετε και διαβάστε σχετικά με τις χρεώσεις της πολιτικής ακύρωσης.

The post Αλλάζει η Airbnb την ακύρωση κράτησης χωρίς συνέπειες appeared first on BnB News!.