Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα Airbnb

 Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα Airbnb

Αλλαγές στην πλατφόρμα της προαναγγέλλει και πάλι η Airbnb. Όπως ανέφερε ο Brian Chesky σε συνομιλία με επενδυτές, η πλατφόρμα πρόκειται να ανακοινώσει νέα εργαλεία που διευκολύνουν τους οικοδεσπότες και θα παρέχουν μεγαλύτερη διαφάνεια στους επισκέπτες.

Έτσι, στις 16 Νοεμβρίου, έρχονται νέα εργαλεία που υπόσχονται να διευκολύνουν τους ανθρώπους να καταχωρούν τα σπίτια τους στην Airbnb. Στόχος της πλατφόρμας είναι να ενισχύσει την προσφορά σπιτιών. Επιπλέον, η Airbnb βλέπει ήδη σημάδια αύξησης των καταχωρήσεων. Η κρίση του πληθωρισμού, που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες να αναζητούν πρόσθετες πηγές εισοδήματος. Έτσι, στρέφονται στη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους.

Περί τιμολόγησης

Όσον αφορά την τιμολόγηση, η Airbnb δεν σχεδιάζει να κάνει αλλαγές χονδρικής στη δομή της. Αλλά σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερη διαφάνεια. Ο στόχος είναι οι ιδιοκτήτες και οι οικοδεσπότες να κατανοήσουν καλύτερα τις τιμές που αφορούν τη διαμονή.

Περίπου 17 μήνες αφότου η Global Head of Hosting, Catherine Powell, όρισε μια ομάδα για να επανεξετάσει τη δομή των τελών της Airbnb και τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζει τα τέλη στους ταξιδιώτες, ο CEO Brian Chesky έγραψε στο Twitter ότι ο επανασχεδιασμός της τιμολόγησης στην Airbnb είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Απαντώντας σε έναν επενδυτή στο Twitter που παραπονέθηκε ότι μερικές φορές οι τιμές της Airbnb σχεδόν διπλασιάζονται λόγω των τελών όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής, σε σύγκριση με την αρχικά εμφανιζόμενη νυχτερινή τιμή, ο Chesky έγραψε στο Twitter:

«Έχετε δίκιο — τα τέλη καθαρισμού δεν σχεδιάστηκαν ποτέ σκόπιμα. Γι’ αυτό τώρα θα προβούμε σε ενημέρωση της διαδικασίας. Αυτή είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου — επανασχεδιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τιμολόγηση στην Airbnb».

Τα tweets του Chesky ήρθαν καθώς η Airbnb δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τις χρεώσεις καθαρισμού που ορίζουν οι οικοδεσπότες.

Η εταιρεία θα ενημερώσει επίσης την κατάταξη αναζήτησής της για να ενισχύσει την προβολή των ιδιοκτησιών που παρέχουν «μεγάλη αξία».

Η Airbnb θα παρέχει επίσης περισσότερα εργαλεία εκπτώσεων. Η εταιρεία μπορεί επίσης να μειώσει την προμήθεια για πολύμηνες κρατήσεις για να τις βοηθήσει να τιμολογηθούν πιο ανταγωνιστικά.

«Αν τα κάνουμε όλα αυτά, πιστεύω ότι οι τιμές θα γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές», είπε ο Chesky.

The post Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα Airbnb appeared first on BnB News!.